Na novo kuharsko dogodiščino se v šesti sezoni šova MasterChef Slovenija podaja šestnajst tekmovalcev. Med njimi je tudi tekmovalka Jerneja Trofenik Dimnik, ki, kot pravi sama, vedno ustvarja po svojih receptih, saj osnove nadgradi po svoje.
35-letna Jerneja Trofenik Dimnik, ki prihaja iz Svetega Jurija ob Ščavnici, v šali rada pove, da je njen mož njen poskusni zajček, saj vsako novo jed najprej poizkusi prav on.
A to ni edina zanimiva kuharska zgodba, saj nam je tekmovalka zaupala še eno zanimivo zgodbo, ko je začela kuhati kot šestletna deklica: »Starši so bili veliko v službi in nekaj sem morala jesti, tako da sem prvič spekla palačinke.«
Strast po sladkem je ni minila, saj pravi, da želi nagrado porabiti za odprtje lastne slaščičarne, da ne bo treba vzeti kredita, doda. Čeprav je zaprisežena slaščičarka, pa kot svojo specialiteto navede: »Goveja jetrca ala Neja, niso še jedli boljših.«
Novo na Metroplay: Bojan Cvjetićanin o novem albumu, najbolj osebnih pesmih in kakšen je na domačem kavču