Jessica Jagec: Po Maroku še Nica

Jessica Jagec: Po Maroku še Nica (foto: Osebni arhiv) Osebni arhiv
Vir: Story
19. 12. 2012

Modna oblikovalka Jessica Jagec se je pred kratkim vrnila z enomesečnega potovanja po Franciji in Afriki

"Po napornem letu sem se odločila, da si vzamem mesec dni oddiha, ki sem ga izkoristila za popotovanje v oktobru. Najprej sem obiskala Pariz, kjer sem preživela dober teden. Čeprav sem mesto obiskala že večkrat, se vedno znova navdušujem nad vso umetnostjo, ki se tam dogaja," pove Jessica.

"Potem me je pot vodila proti obmorski državi v severozahodni Afriki. Maroko ima močno industrijo, ki se razmeroma hitro razvija. Velik delež pa prispeva tudi turizem, ki narašča. Obiskala sem mesto Fes, kjer prebiva dva milijona prebivalcev. Četrto največje mesto v Maroku ti odpre nova obzorja in pokaže drugačen način življenja, kot smo ga vajeni," še doda Jessica.

"Navdušili so me sprehodi po Medini, kjer ponujajo čudovite barve Orienta. Medina ima več kot 9.400 uličic in hitro se lahko izgubiš. Prodajalne preprog, tekstila, usnja ti ponujajo poglede na prodajalce, ki si služijo svoj drobiž. V mestu Chefchaouen na severu Maroka sem imela tudi čudovito izkušnjo s poslikavo s kano. To mesto mi je bilo najlepše na celotnem enomesečnem popotovanju, saj je celo modro."

Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story