Jezerškovi odhajajo na olimpijske igre v Pjongčang

Vir: Lea
2. 12. 2017

Slovenski olimpijski družini se bo na zimskih olimpijskih igrah v Pjongčangu pridružilo tudi gostinstvo Jezeršek. Tega smo spoznali prek Luke Jezerška in njegove vloge sodnika v kuharskem šovu MasterChef, z gostinstvom pa je povezana vsa družina. V Slovenski hiši v Južni Koreji bodo pripravljali hrano za olimpijce in druge.

Kaj boste pripravljali za naše športnike?

Za prehrano športnikov sicer skrbijo organizatorji v olimpijski vasi, vsekakor pa bomo ob prejemu medalj poskrbeli, da bodo deležni pravih domačih slovenskih okusov. Namesto slavnostne torte bomo na primer pripravili pravo domačo slovensko potico.

Boste pripravljali tipične slovenske jedi tudi za druge goste? Katere?

Slovenska hiša je poleg sprejemov slovenskih dobitnikov medalj namenjena predvsem navezovanju stikov med diplomati in gospodarstveniki. Do danes je na primer napovedanih že kar nekaj B2B-srečanj in delegacij. Veseli nas, da bomo lahko slovensko kulinariko predstavili tudi tujim gostom, ki bodo obiskali Slovensko hišo, in tako še dodatno pomagali pri prepoznavnosti Slovenije na svetovnem gastronomskem zemljevidu.

Boste imeli pred odhodom na OI posebne priprave? Si že prej pripravite jedilnik?

Priprave na projekt Slovenska hiša potekajo že tri mesece. Okvirne usmeritve glede kulinarike so pripravljene, predvsem pa je veliko odvisno tudi od lokalnih sestavin, ki jih bomo primorani kupiti v Pjongčangu. V celoti pa pri snovanju jedi izhajamo iz strategije 'okusiti Slovenijo'.

Kakšna bo ekipa, koliko kuharjev itd. bo odšlo v Pjongčang?

V Pjongčangu bo štiričlanska ekipa naših profesionalnih sodelavcev. Poleg tega bomo s seboj vzeli tudi mladega perspektivnega študenta smeri gostinstvo in/ali turizem, ki ga bomo v sodelovanju z OKS izbrali prek razpisa Z Jezerški v Slovensko hišo 2018. S tem želimo mladim omogočiti nepozabno življenjsko izkušnjo in jim pokazati, da ima tudi delo v gostinstvu in turizmu svoje prednosti. Tako želimo tudi mi kot delodajalec in iskalec kadrov prispevati k reševanju problematike na področju zaposlovanja v gostinstvu.

Kako ste dobili to priložnost, ste se udeležili kakšnega razpisa?

Na podlagi povpraševanja, ki smo ga prejeli od OKS, smo pri Jezeršek gostinstvu pripravili predlog ponudbe oz. izhodišča za izvedbo tako zahtevnega projekta, kot je Slovenska hiša 2018 na zimskih olimpijskih igrah v Pjongčangu. Po številnih pogovorih smo prišli do končnega soglasja in tako podpisali pogodbo o partnerstvu. S tem je Jezeršek gostinstvo postalo tudi uradni partner Slovenske hiše 2018 in se pridružilo slovenski olimpijski družini. Jezeršek gostinstvo bo v Slovenski hiši 2018 pod mednarodno blagovno znamko SORA – Creative Catering by Jezeršek skrbelo za vrhunsko slovensko kulinariko na raznovrstnih dogodkih in ob sprejemih slovenskih dobitnikov kolajn.

Kako se spominjate cateringa v Slovenski hiši na zimskih olimpijskih igrah v Albertvillu?

Jezeršek gostinstvo je za vrhunsko kulinarično pogostitev 25 slovenskih športnikov in drugih gostujočih skrbelo že leta 1992, in sicer na zimskih olimpijskih igrah v Albertvillu. Takrat je namreč Slovenija na zimskih olimpijskih igrah prvič nastopala kot samostojna država. Vzdušje je bilo naravnost odlično. Sodelovanje na zimskih olimpijskih igrah v Albertvillu je bilo za nas nekaj posebnega. Še zlasti smo bili ponosni, da smo lahko tudi mi predstavljali samostojno Slovenijo, in sicer prek kulinarike. Pripravili smo sprejem za 400 pomembnih gostov, v Slovenski hiši pa skrbeli za sprejem športnikov in drugih gostov.

Priporočamo