Jinny Ribič: Čas zaceli vse rane!

Jinny Ribič: Čas zaceli vse rane! (foto: Story) Story
Vir: Story
14. 6. 2015

Nekdanjo misico Jinny Ribič je življenje pri 21 letih zaznamovalo s tragično nesrečo. V mesecih po smrti svojega partnerja se je počasi postavila na noge in si uredila življenje, v katero je spustila tudi nove prijatelje. Pred kratkim pa je na eni izmed prireditev predstavila fanta, ob katerem je znova dojela, da življenje ni le črnogledo in da obstajajo tudi lepše plati, ki ti jih nameni ljubezen.

Story: Jinny, pri vas se je začelo novo življenjsko obdobje. Kako ste prenašali mesece po smrti vašega fanta?

Meseci po smrti našega Filipa so bili zelo težki. Naj poudarim, da so bile bolečine prve mesece neznosne. Ne bom omenjala ... Nočne more tiste noči se verjetno ne bom nikoli znebila. Tlačijo me še danes in verjetno nikoli ne bodo minile.

Story: Kaj je bilo v tistem času najhujše?

To, da Filipa ni bilo več. Skupaj sva bila štiri leta, dobro sva se poznala in razumela, imela skupne cilje oziroma sva vedela, kaj je smisel življenja. Filip je bil zelo priljubljen in v domačem kraju v Kranju, kjer sva bila doma, so ga poznali kot zelo načelnega. Ob njem se je vedno dalo narediti nekaj dobrega in pozitivnega. Seveda ni manjkalo veliko smeha in dobre volje. Letos je prvo leto, odkar je v Kranju povsem drugače. Ko so potekale prireditve in se ga je slišalo z odra, se je vse začelo. Vsi so vedeli, da so se prireditve začele. Letos tega ni bilo. Bil je tudi ‘oče misic’ in zaradi dolgoletnih izkušenj mu ni bilo prav nič težko! Prav zato, ker je bil tako priljubljen, bo vedno ostal v naših srcih!

Story: Kako danes sprejemate življenjsko preizkušnjo, ki se vam je zgodila?

Opisala bi jo kot zelo tragično. Pri rosnih 21 letih sem se morala spopasti s smrtjo partnerja, ostati močna in se spoprijeti s stvarmi, ki mi do zdaj niso bile jasne in znane. Najhuje je, ko se kljub neznosni bolečini počutiš dolžnega, zaradi spoštovanja in ljubezni do partnerja, urediti vse stvari. V nasprotnem primeru bi mi bilo izpod časti, tako do njega kot do sebe, prenašati ljudi, ki te obkrožajo z neskončnimi vprašanji, očitanji ipd. Potem pa še pričakujejo, da boš vse vedel vnaprej in za nazaj, pa še sami ne vejo nič. Najlažje je biti pameten general po bitki. To je lahko vsak!

Story: Kako pa ste prestali vse to?

V tistem trenutku se mi je porušil svet in nič ni bilo bolj grozno kot to, da Filipa ni več! Bolj ko je hudo, bolj si ga želiš pri sebi in težko je ohraniti trezno glavo. V podzavesti še vedno upaš, da vse to, kar doživljaš, ni res. Potem pa moraš v nekem trenutku preskočiti v realnost in se sprijazniti s tem, da človeka, ki ti je pomenil največ, ni več. Takrat se spremeni čisto vse! Odločila sem se ohraniti trezno glavo in živeti naprej tako, kot bi si tudi on najbolj želel. Vedno mi je govoril, da si želi, da sem srečna, da živim in delam to, kar me veseli. Niti najmanj ne bi želel, da bi bila zaprta med štirimi stenami.

Story: Kaj ste spoznali?

Kaj bi lahko odgovorila na to vprašanje? Enostavno bi lahko bilo marsikaj. V ospredje bi dala to, da sočustvujem z ljudmi, ki imajo podobno izkušnjo. In takrat na žalost velja: čas zaceli vse rane, čeprav je svet tako prazen ob izgubi najdražjih.

V tem času sem se zamotila z delom in iskala stik z ljudmi, ki jih imam rada.

Story: Kako greste naprej? Kaj vas žene pri delu?

Enostavno! Naprej grem z dvignjeno glavo in nič več me ne more ustaviti! Najbolj so mi pomembni ljudje, ki so mi stali ob strani, mi pomagali, čeprav jim je bilo ob meni še bolj hudo. Ljudje, ki so me podprli in me sprejeli takšno, kot sem, brez pomislekov, in zame so edinstveni!

Story: Pred kratkim ste spoznali Nejca Franka. Kako se je zgodba dogajala pri vama?

Z Nejcem sva se spoznala prek skupne prijateljice. Iz zabave in heca je nastalo nekaj resnega, kar traja že štiri mesece. Če sem iskrena, še zdaj ne dojamem. Začelo se je januarja, ko se je Nejc odpravil na službeno potovanje v Saporo na Japonsko, in ker sva bila oba zelo neučakana, sva začetne dneve preživljala na Skypu in Viberju. Bilo je prav zabavno in res nepozabno! Nejc me je takoj predstavil svojim staršem in moram reči, da sem navdušena, da so me tako hitro sprejeli. Razumemo se odlično in tudi pri nama teče nekako vse kot po maslu, kakor sva si zadala. Nejc je pomočnik trenerja naših smučarskih skakalcev reprezentance A. Ker je veliko časa odsoten, sva v stiku prek interneta. Nedvomno nama ni žal, da sva se spoznala, in hvala prijateljici!

Story: Filip bi zagotovo želel, da si najdete ljubezen. Je še vedno z vami v vašem srcu? Ste imeli kdaj pomisleke, ali boste sploh še kdaj lahko ljubili?

Tako je. Zagotovo bi bil ponosen na Nejca. Presenečena sem nad tem, da Nejc izredno spoštuje preteklost. Tudi sam se je peljal mimo kraja nesreče, kar bi nekateri rekli, da bi bila lahko usoda, dajmo se presenetiti. Seveda sem imela pomisleke, da ne bom nikogar več imela in nikogar več našla, s katerim se bova znova tako lepo razumela. Vsekakor je Nejc čisto drugačen od Filipa, pa vendar zame najboljši! Obadva spoštujeva preteklost in obračava list na novo ...

Story: Kako danes sprejemate ljubezen? Verjamete v rek, da se vse zgodi z razlogom?

Moji pogledi so bili do zdaj vedno isti. Verjamem v karmo in v omenjeni rek. Pa vendar pride vse ob svojem času.

Story: Kaj bi svetovali nekomu, ki se je znašel v podobnem položaju?

Da čas zaceli vse rane. Čeprav se zdi v tistem trenutku vse nemogoče in prazno, bi zagotovo pomagale knjige, kot je Svet duš, pa tudi prepričanje, da je duša srečna takrat, ko smo mi, in otežujemo pokojnim pot s tem, da jokamo in nam je hudo. Seveda, le v mejah normale ...

Ljubezen ji je našla Renata Peterka

Jinny se je ob spremstvu novega izbranca Nejca Franka v javnosti prvič pojavila na prireditvi večera šampionov. Družbo ji je delala tudi prijateljica Renata Peterka, s katero sta se v zadnjem času zelo zbližali. 

"Za naju z Renato so poskrbeli v trgovinici Modna špica, tako da sva večer lahko preživeli kot pravi princeski. Po dolgem času sem se znova odzvala takšni prireditvi in končno začutila, da znova živim," nam je še zaupala Jinny. Prav Renata je poskrbela, da je Jinny našla srečo v ljubezni, saj ni želela, da bi prijateljica še naprej trpela.

Značke: Jinny Ribič

Nova Story že v prodaji

Story