Jinny Ribič: Kopanje morskih prašičkov

20. 9. 2016 | Vir: Nova
Deli

V zadnjih mesecih je Jinny Ribič zaradi svojega zanimivega življenja večkrat polnila strani takšnih in drugačnih medijev. A tokrat smo lepotico spoznali v popolnoma novi luči.

Z njo smo se namreč odpravili na breg reke Ljubljanice, kamor Jinny v poletnih dneh redno vozi svoja dva hišna ljubljenčka, morska prašička.

Kot pravi Jinny, ima živali rada od nekdaj. Čeprav je v preteklosti imela že veliko hišnih ljubljenčkov, pa ji zadnje štiri leta družbo delata morska prašička, ki dobro vplivata na njeno življenje. "Z morskimi prašički si polnim energijo," nam je namreč povedala in dodala, da jim prav zaradi tega ni hotela prikrajšati poletnih radosti. "Rada jih hladim v vodi, v kateri tudi plavajo. Imam povodec, s katerim se prepričam, da mi nikamor ne pobegneta. Doma jih imam namreč v posebni kletki, t. i. pogradu, odkar sta pri meni, pa smo razvili že prave male rutine. Brez njih bi mi bilo dolgčas, saj mi zdaj družbo delata s tem, ko se oglašata in s posebnimi zvoki, ki jih spuščata vsaj trikrat na dan, ko hočeta svežo solato," nam je namreč pojasnila temnolaska in dodala, da jima želi privoščiti več, kot le običajno življenje. "Rada poskrbim za njiju. Ne želim jima, da bi živela samo v pogradu. Verjamem, da sta z mano preživeli že veliko lepih trenutkov," priznava Jinny, ki upa, da ji bosta morska prašička še dolgo delala družbo. "Glede na to, da sta stara komaj štiri leta, njihova povprečna življenjska doba pa je tudi do osem let, si lahko obetamo še veliko lepih skupnih trenutkov," upa Jinny in dodaja, da sicer razmišlja tudi o tem, da bi si omislila novega pasjega prijatelja. "Želim si velikega kužka," nam je še povedala.

Ljubiteljica vseh živali

Jinny smo v preteklosti tako že ujeli v družbi različnih živali. Na konju, ob slonu, z želvo, tudi s prikupnim malim prašičkom ... njena ljubezen resnično ne pozna meja. In prav zaradi tega nas ne bi presenečalo, če bi Jinny v prihodnosti začela razmišljati o karieri, povezani s prikupnimi malimi kosmatinci. 

Tekst: Maja Muhič