Jinny Ribič: Ljubezen jo je odnesla med smučarske skoke

Jinny v družbi Nejca po zmagi Petra Prevca v Bischofshofnu. (foto: Osebni arhiv) Osebni arhiv
Vir: Story
20. 1. 2016

Lepotica Jinny Ribič je že nekaj časa v zvezi z nekdanjim smučarskim skakalcem Nejcem Frankom, ki je danes desna roka trenerja smučarskih skakalcev reprezentance A, v kateri so naši orli Peter Prevc, Jure Tepeš, Robert Kranjec, Jernej Damjan in preostali. In glede na to, da je skakalna sezona v polnem razmahu, tudi Jinny spremlja smučarske skoke.

V družbi Veronike Janus (žene glavnega trenerja skakalcev Gorana Janusa) in Mojce Grilc.

Story: Jinny, že nekaj časa spremljate svojega partnerja Nejca pri njegovem delu. Vas je poučil o smučarskih skokih?

Seveda spremljam njegovo delo od vsega najinega začetka. Tudi smučarske skoke spremljam že od malega, vendar se nikoli nisem globoko poglobila v skakalnice, drese in to, kaj je 'telemark' ... (smeh) Seveda se kot njegova punca spoznam na te stvari. (smeh) Njegovo delo zelo cenim in spoštujem, saj zahteva velik del njega in še več! Razkazal mi je tudi svoj najljubši teren v Planici po prenovi. Smučarskim skokom se težko izognem prav zaradi njegovega dela, kar je povsem normalno. Je del njega, kot so nekatere stvari del mene. Lepo mi je, ko vidim, kako šiva, meri, ureja druge stvari itd. Trenutno sva skupaj eno leto in z njim sem spoznala še druge stvari, ne le skokov.

Story: Nejc je desna roka trenerja smučarskih skakalcev reprezentance A. Kako spremljate njegovo delo?

Nejc je v tem času veliko odsoten, zato večino časa preživiva na viberju, Skypu in telefonu. Vsakič, ko prispejo v hotel, me pokliče in sporoči, da so prispeli in ali deluje internet. Prav tako se mi po zmagi, ko prispejo v hotel, če le najde trenutek, oglasi in mi zaupa, kako so in kaj počnejo. Lepo je, ko se mi oglasi. Tudi ko zmagajo. Sama ga ne želim obremenjevati, saj vem, koliko ima dela, zato počakam, da me sam pokliče.

Story: Kako sta se z Nejcem spoznala in s čim vas je očaral?

Z Nejcem sva se spoznala prek dobre skupne prijateljice Renate Peterka. Oba sva bila samska, in ko smo odšli na pijačo, smo se imeli odlično. Bili smo v dobri družbi in zelo dobro smo se razumeli. Vse se je zgodilo spontano. Je že moralo tako biti. Največji delež je imela predvsem Renata, saj je bila med nama nekakšen 'vezni' člen, ki nama je posredovala informacije. Kar naprej sva jo klicala in spraševala drug za drugega. (smeh) Tako da, hvala ti, Renata, in upam, da te nisva preveč utrdila. Ampak moji spomini na to so prav zabavni in lepi, zato jih velikokrat obujava. Tudi danes smo zelo dobri prijatelji in prav rada jo obiščeva, pokličeva, saj sva ji hvaležna, da sva se našla. In če se vrnem nazaj, kako me je očaral? Najprej sem opazila, da je zelo postaven fant, vse drugo pa je bilo samo še češnja na torti. (smeh) Ostala sem brez besed, saj mi je bil takoj všeč.

Story: Kako se razumeta in kako preživljata skupne trenutke?

V prostem času sva najraje z njegovimi starši in skupaj se odpravimo v hribe ali kaj podobnega. Ostale dni (zdaj, ko je sezona smučarskih skokov) nimava na voljo veliko časa, saj je nenehno na poti. In ne spomnim se, kdaj je bil nazadnje ves dan doma, razen za božič. Nejc je zelo družinski človek in vedno, ko se vrne iz tujine, pride k meni. Nato odideva k njegovi družini. Navadno je v razmiku dveh dni znova na poti, zato poskušava izkoristiti dane trenutke. Veliko mu pomeni, da smo skupaj, in prav zato razmišljava o skupnem domu, ko se bo sezona končala. Rada bi, da smo vsi skupaj in da ga bom lahko pričakala v skupnem domu s svojima morskima prašičkoma.

Story: Ga kdaj spremljate na tekmah?

Če mi le uspe, spremljam tekme po televiziji, saj imam tudi sama kar nekaj obveznosti. Vedno, ko gledam tekme, upam na trenutek, da ga bodo pokazali. Redko spremljam vso tekmo, saj sem tudi sama veliko zasedena. Vendar se spodobi, da tudi sama spremljam rezultate. Potem komaj čakam, da pride domov. Poskrbim, da ni lačen, in pričakam ga z velikim objemom. Vesela sem ga, ko pride domov, ne glede na to, kakšni so rezultati, in ne glede na to, ali je slabe volje ali je pod stresom. Podpiram ga in me ne obremenjuje. Vesela sem vsakega trenutka, ko je ob meni.

Story: Kako doživljate zimo? Kaj vam je všeč in kateri zimski športi vas navdušujejo?

Seveda so mi najljubši smučarski skoki. To je prva zima, ki jo preživljava z Nejcem, in mi je lepo, saj gradiva skupno prihodnost in se tega močno veseliva. Tako da mi bo ta zima ostala v spominu, saj je najina prva. In ja, moram priznati, da na tekme nisem vajena hoditi. Sem bolj zmrzljivo dekle in tega, da me zebe, ne maram preveč. (smeh) Ampak se bom že navadila, saj mi je zelo všeč, da vidim uspehe dragega in seveda uspehe naših fantov. Vesela sem, ko ob uspehu žarijo, ko je Nejc vesel, vse to je nekaj posebnega - čudovitega. To mi bo vedno ostalo v lepem spominu.

Story: Pred kratkim ste spremljali smučarske skoke v Bischofshofnu, kjer je zmagal Peter Prevc. Kako ste se imeli?

Prvič sem bila na tekmi v Bischofshofnu, kamor smo se odpravile z Veroniko Janus (ženo glavnega trenerja) in Mojco Grilc. Imele smo se odlično in uživale smo ob zmagi Petra Prevca. Veselje in kričanje je bilo slišati daleč naokrog. Nejc je takoj po tekmi prišel k meni, me objel in nato so jih obkrožili novinarji. Na tekmi smo bile punce same in tudi čez dan smo se družile, saj so imeli fantje druge stvari. Vsak trenutek je bil res dragocen.

Story: Kakšno je bilo vzdušje po najdaljšem skoku našega Petra?

Pred njegovim skokom sem se odpravila pozdravit Nejčevo sestro in ves čas sem gledala na uro, da ne bi zamudila skoka Petra Prevca. Pravočasno sem se želela vrniti do Veronike in Mojce, ker sem vedela, da me bo Nejc iskal tam. Bilo je neverjetno, ko je Peter skočil. Tega sploh ne morem opisati. Vse to kričanje navijačev, odlično vzdušje in veselje, ki ga je bilo slišati daleč naokrog. Res smo bili ponosni, da smo Slovenci.

Story: Kako so navijači spodbujali Petra? Jih je bilo veliko?

Prevladali so slovenske zastave in kričanje pa tudi vzdušje je bilo neverjetno. Na vsakem koraku se je slišala slovenska beseda. Res smo lahko ponosni, da smo bili deležni tega. Tekmo naj bi spremljalo okoli sedem tisoč navijačev.

Story: Nekako se je vaše življenje vrnilo v svoje tire. Kaj počnete in s čim se ukvarjate?

Trenutno sem se zaposlila v Casinoju na Bledu, kjer sem tudi blizu Nejčevih staršev. Stanovanje v Kranju bom počasi vrnila in se po Planici preselila k Nejcu. Takšen je tudi najin načrt, da bi si našla delo v okolju, ki nama je čim bližje. In to mi je zdaj tudi uspelo. Prav tako se še nisem povsem odpovedala modnim zgodbam, a je služba na prvem mestu. Ko Nejca ni, sem poprijela kar za dve deli naenkrat in mi je všeč, da opravljam dve službi. Tako mi dnevi hitreje minejo in mi ni dolgčas.

Napisala MIMA
Fotografije Osebni arhiv

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story03/2015

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 03/2015

Story 03/2015, od 14. 01. 2016

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri