Joc Pečečnik in rojstnodnevna zabava na Brionih

lions klub ljubljana (foto: Sašo Radej) Sašo Radej
Vir: Nova
20. 5. 2019

Med prvomajskimi počitnicmi je uspešen slovenski podjetnik, ki po Managerjevi lestvici najbogatejših Slovencev zaseda 4. mesto, praznoval 50. rojstni dan. 

Na hrvaškem otočju Brioni je z 200 prijatelji pripravil nepozabno zabavo. Brioni so bili nekoč, še v času Jugoslavije, zaprto območje, na njem pa je večino svojega prostega časa preživel Josip Broz Tito. Otočje, njegovi trije hoteli in tri zasebne vile, se danes oddajajo turistom, številne preostale objekte pa počasi prenavljajo. Čudoviti parki in še vedno velik živalski vrt je na ogled gostom, po otočju pa potekajo tudi vodeni izleti.

Pečečnikovi gostje so tako lahko uživali v čudovitem okolju, sredi morja, na dan zabave pa so imeli tudi prelepo toplo in sončno vreme. Zabava je potekala v enem izmed tamkajšnjih hotelov, tako v notranjosti kot tudi na zunanji terasi, kjer so imeli tudi velike bele šotore. Po veliki zabavi pa so bili tamkajšnji uslužbenci še vedno pod vtisi rojstnodnevne zabave. Eden od njih je tako še povedal: "Gospod Pečečnik je reden gost na Brionih. Ne vem natančno, mislim, da je imel 200 ali 300 gostov. Bila je prava 'ludnica'! Hotel je bil poln!"

Gostje v večernih toaletah so uživali v bogati pojedini in izbrani pijači, prizorišče pa so po zaključku tudi hitro pospravili, saj le dva dni po zabavi ni bilo ne duha ne sluha o veliki zabavi, ostala je le še vreča smeti z napisom Interblock, kar priča o tem, kateri znani Slovenec je bil slavljenec večera.

Na uredništvo smo tako prejeli kup fotografij, vključno s fotkami odhajajočih gostov velike zabave. Tako je dva dni po odmevni zabavi Joc s soprogo Marušo z javnim trajektom, ki vsakih nekaj ur vozi na Brione, do avtomobila pospremil gosta, zakonca in igralca Branka Djurića Đura in Tanjo Ribič. Pospremil ju je prav do parkirišča, ki je namenjeno gostom Brionov, ki tam po več dni pustijo svoje avtomobile in medtem uživajo na Brionih, kjer vozijo le mali električni poganjalci.

Z jahtami na rojstnodnevno zabavo

Nekaj gostov je na Jocovo zabavo prišlo kar s svojimi jahtami, seveda pa na privezu ni manjkala njegova, skoraj 24 metrov dolga motorna jahta znamke Feretti z imenom Drugi dom. Po poročanju Planet TV je barka stara dve leti, njena vrednost pa se giblje med 4 in 5 milijoni evrov, odvisno od opreme in razkošja, ki ga premore. Med Pečečnikovimi gosti je bil tudi poslovnež Erazem Pintar, ki se je z nekaj objavami pohvalil tudi na družbenem omrežju Facebook, in tudi on je tja prispel s svojo nekaj metrov krajšo jahto.

Sicer pa je bilo na pomolu privezano še razkošno plovilo, poimenovano Triton, katere lastnik je Tihomir Krstič, lastnik optičnega centra Clarus, ki ima poslovalnice v Ljubljani, Kopru, Celju in Mariboru. Prav to plovilo naj bi bilo še prej v lasti Joca. Ob njem pa je bilo privezano še plovilo v lasti Slovenca, in sicer prestižni Sunseeker Predator 82, last podjetnika Miha Jarca, ki vodi skupino Mijaks. Ali so bili vsi njegovi gostje, ne vemo, so pa imeli plovila privezana drogo ob drugem.

Bogat regres tudi za Pečečnikove uslužbence

Joc pa ni širokega srca le kot gostitelj, ampak tudi kot delodajalec - svojim zaposlenim v podjetju Interblock bo namreč izplačal najvišji možni neobdavčeni regres, približno 1714 evrov, in ravno zaradi nove zakonodaje bodo prav toliko dobili tudi izplačano na svoj tekoči račun.

Vozili so Titov Cadillac

Pečečnikovi gostje so si privoščili še dodatno razkošje: s kadilakom iz leta 1953, ki je bil nekoč last Tita, so se zapeljali po otoku. To razkošje si lahko privoščijo le gostje z najdebelejšo denarnico, saj enourna vožnja stane približno 600 evrov! Avtomobil je v odličnem stanju, kar pa malo manj velja za njegovo 'garažo', v kateri je na ogled.

Besedilo: Maja Muhič // Fotografije: Sašo Radej, N. Divja

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri