Jolanda Čeplak: Poroka bo še letos!

Vir: Story
5. 6. 2009

Jolanda Čeplak, naša še vedno najbolj uspešna atletinja, je te dni precej vznemirjena. Pred vrati je poroka - jutri najprej sestrina, nato pa kmalu tudi njena. S troskokašem Andrejem Batageljem se namreč nameravata poročiti še letos.

Po odmevni medijski zaroki svetlolaso 32-letno srednjeprogašico čakata adrenalinsko poletje in nato še jesen. Že to soboto se bo družina Steblovnik - to je Jolandin dekliški priimek - zbrala na poroki atletinjine sestre Polone, ki si je za ta slovesni trenutek skupaj z ženinom izbrala romantično okolje v Novi Gorici.

Tam bosta zaljubljenca dahnila usodni da, med svati pa bosta seveda tudi zaročenca Andrej in Jolanda. Jolanda in njen najdražji se imata sicer trenutno enostavno - lepo. Andrej ima v zadnjem obdobju kar precej tekem, njegovo dekle pa ga z veseljem spremlja in vzpodbuja s tribun. Pravi, da tekmovanj zaenkrat ne pogreša, predvsem pa je vesela, da tudi če gre na tekme - kot spremljevalka in gledalka, seveda - pride povsem sproščeno.

Tega, da je svobodna in ne občuti prav nobenega pritiska, kot ga je nekoč, ko je sama tekmovala, je neizmerno vesela. Po nekaj letih srečne zveze, v kateri si je takrat zlomljena atletinja predvsem zacelila dušo in srce ter z Andrejem ob sebi prebolela tudi večino razočaranj, je postavni Novogoričan pred tedni v oddaji As ti tut not padu?! pred širno Slovenijo svojo najdražjo zaprosil za roko.

Čeprav je parček srečen in se mu nikamor ne mudi - Jolandi julija letos poteče kazen prepovedi tekmovanj in se vrača na atletske steze, Andrej pa ima v atletiki seveda lastne ambicije - bosta pred matičarja stopila še letos. Za poroko imata za zdaj le okvirne načrte, natančnejše priprave bodo najbrž sledile konec poletja. Kakšna prstana bosta imela, še ne vesta natančno, je pa Jolandi najbolj všeč belo zlato, tako da bosta prstana najbrž iz te žlahtne kovine.

Dogodek se bo najverjetneje zgodil na Štajerskem, med povabljenimi pa bosta seveda družini ženina in neveste ter njuni najdražji. Tisti, s katerimi sta rada - s prijatelji iz otroštva, tisti iz malo poznejših let in tisti, ki so jima in jima še vedno stojijo ob strani oziroma so z njima v dobrem in slabem. Za ta dan si Jolanda in Andrej želita, da bi bil predvsem res njun - da bi si ga zapomnila in da bi se dobro zabavali prav vsi. Le nečesa še ne vemo - ali bo Jolanda prevzela Andrejev priimek Batagelj ali ne.

To so jo namreč po zaroki vsi spraševali in s tem sicer dobrovoljno športnico spravili v precej slabo voljo. Atletska javnost si jo je zapomnila kot Čeplakovo, kako se bo pisala v prihodnje, pa se bo že odločila. In če ji julija vrnitev med tekačice ne uspe tako, kot si želi, se zanjo ne bo podrl svet, saj ima največ, kar si lahko človek želi - enostavno srečna je.

Polona Pric

Nova Story že v prodaji

Story