Jole - Joško Čagalj: Srečen s svojimi princeskami

Jole - Joško Čagalj: Srečen s svojimi princeskami (foto: Osebni arhiv) Osebni arhiv
Vir: Nova
27. 3. 2016

Doma blažen med štirimi dekleti, na odru pa pred večtisočglavo množico pevec Joško Čagalj - Jole uživa v vsakem trenutku življenja. "Če bi se jutri vnovič rodil, želel bi, da bi bilo vse tako, kot je," pove priljubljeni hrvaški pevec, ki s svojimi pesmimi navdušuje tudi slovensko občinstvo.

Pevec zabavne glasbe je na svet prijokal 15. februarja v nemškem mestu Heilbronn, kjer je s starši preživel devet let svojega življenja. Že v mladosti so ga nadvse zanimala različna glasbila, zato so ga starši vpisali v glasbeno šolo, kjer je začel igrati klavir. Pevec je postal po naključju, saj je na povabilo prijateljev zapel na zabavi v manjšem lokalu, kar pa se je izkazalo za zelo uspešno. "Sprva sem igral kot 'one man band', nato pa se mi je pridružil prijatelj Milan Terzer, za tem pa sem začel sodelovati še s Tončijem Huljićem," je povedal simpatični Jole. Tako je nastala pesem 'Duša od papira', vse drugo pa je zgodovina. Pevec nadvse rad prepeva o življenjskih tematikah, ki jim doda svoj pečat. Tako poletni hit 'Pijanica nisam' govori o prekrokanih nočeh. Jole ob tem priznava, da s kolegi rad popije kozarček ali dva, vendar ne želi, da ga ob tem kdo obsoja. "V tej pesmi želim povedati, da nisi pijanec, če kdaj kaj popiješ in se rad zabavaš. V zabavi uživam, zato naj me drugi pustijo pri miru in ne sodijo," še dodaja priljubljeni pevec. Pevsko življenje mu ne dopušča prostega časa ob koncih tedna, zato pa si čas za družino in prijatelje vzame sredi tedna. Na spletnem profilu je pred kratkim objavil fotografijo, na kateri skupaj s Petrom Grašom in Tončijem Huljićem praznujejo njegov 44. rojstni dan.

Želel bi, da so njegove deklice srečne

Številni možje radi rečejo kakšno pikantno na račun svoje boljše polovice, Jole pa svojo drago Ano kuje v zvezde. Po njegovem mnenju prav ona podpira vse štiri vogale v hiši, zaradi izredne energije pa vstaja že zgodaj zjutraj in poskrbi za celotno gospodinjstvo in otroke. Pevec je namreč oče štiriletni Tiji, sedemletni Emi in devetletni Ivi, ki mu pomenijo vse na svetu, saj so dekleta očetove princeske. Pa bodo tudi one sledile njegovim stopinjam in postale pevke? "Mislim, da bodo postale pevke, še preden se bomo tega dobro zavedali. Velikokrat me sprašujejo, ali bi lahko nastopale na otroškem glasbenem festivalu, vendar so še premlade. Najstarejši dve bi želeli peti in nekoč bomo poskusili, ko bosta dovolj stari. Že zdaj rade plešejo balet in imajo zelo rade glasbo. Imajo posluh in dober ritem," ponosno pove Jole, ki bi si želel predvsem, da so deklice srečne in izpolnjene. Tudi sam namreč nadvse obožuje svojo službo, zato je po njegovem mnenju to edina stvar, ki šteje. Želi pa si tudi, da bodo našle srečo v ljubezni, saj bo tako srečen tudi sam. "Upam, da nekoč najdejo fanta, ki bo dober, potem bo dober tudi zame. Želim si le, da bom s svojim bodočim zetom lahko popil gemišt, to je pa tudi vse. Samo da bodo moja dekleta srečna," o prihodnosti razmišlja pevec, ki je bil s starši svojih deklet vedno v dobrih odnosih.

Ima srečo, ker živi v prelepem mestu

Ponosni očka pa ne skriva niti želje po moškem potomcu, a se s tem ne obremenjuje preveč. "Seveda bi bilo fino, če bi se družinsko ime preneslo naprej, vendar to ni najpomembnejša stvar na svetu. Imel bi še kakšnega otroka, in če bi bil tudi ta deklica, bi je bili vsi skupaj neizmerno veseli," pove Jole, ki v prostem času rad potuje in se ukvarja z adrenalinskimi športi, vendar priznava, da se po nekaj dneh vedno rad vrne domov. Pred kratkim so si z družino privoščili smučanje v Italiji, lani pa so se spustili po belih strminah v Kranjski Gori. V smehu doda, da z družino nadvse radi obujejo pancerje in smučke, vendar imajo zadnja leta težave, saj na smučiščih ni dovolj snega. V Sloveniji ima pevec veliko prijateljev, zato se v naše kraje zelo rad vrača. Vesel je tudi, kadar zasliši publiko, ki na ves glas prepeva njegove pesmi. "Seveda tu nisem bil tako pogosto kot nekateri drugi hrvaški glasbeniki, vendar publika pozna mojo glasbo. Radi imajo moje delo, jaz pa želim, da se na mojih koncertih zabavajo, da odidejo srečni," veselo pove priljubljeni splitski pevec. Kljub svojim začetkom v zahodnem svetu Jole o vrnitvi v Nemčijo ne razmišlja. "Tu sem že 30 let, tu imam prijatelje, družino. Človek se seveda navadi in upam, da se mi nikoli ne bo treba odseliti. Če bi vprašali kogarkoli, nihče ne bi odšel, če ne bi bilo treba. Imam srečo, ker živim v prelepem mestu," ponosno pove pevec, ki je mladost preživel v vseh mogočih mestih, tudi v Zagrebu in Ljubljani. Split po njegovem mnenju ni veliko mesto, saj si v petih minutah že na drugi strani, poleg tega pa vse poteka počasi in brez kakršnegakoli stresa, zato mu ta način življenja nadvse ustreza.

Nika Arsovski