Jonas prodaja svojo istrsko vilo!

3. 8. 2015
Deli

Nekdanji priljubljeni televizijski voditelj, igralec in velik ljubitelj digitalne tehnologije Jonas Žnidaršič se je po videnem na eni od obalnih nepremičninskih strani z bogato ponudbo nepremičnin za prodajo kot pribito odločil, da v kratkem proda svojo sanjsko hišo na slovenski obali, natančneje v Pacugu, na elitni lokaciji z edinstvenim pogledom na morje in zimzeleno istrsko okolico.

Prečudovita, v istrski kamen ovita hiša, kjer je Jonas s svojo družino najraje preživljal pomladne in vroče poletne dni, je že leta prava atrakcija za številne ljubitelje posebnih in urejenih nepremičnin, saj je na idiličnem zemljišču nad Pacugom. Dostop je sicer zelo otežen, saj do nje vodi le neurejena gozdna pot, ki je Jonasu največje težave povzročala v zimskih mesecih, ko je otežen prevoz plina do nje.

Na strani nepremičninske agencije Malis nepremičnine je navedenih kar nekaj zanimivih podatkov za kupca sanjske hiše. Jonas po besedah enega od nepremičninskih agentov nekoč milijon in več evrov vredno hišo danes prodaja za 590.000 evrov. Površina hiše obsega 316 kvadratnih metrov, razdeljena je na veliko teraso z bazenom in atrijem ter več manjših teras z garažo za dva avtomobila ter zunanje parkirišče. Seveda pa ni samo hiša na idilični lokaciji, v okolici je tudi veliko zemljišče – s sadnim drevjem in oljčnim nasadom, in to na povsem zeleni, mirni in zasebni lokaciji brez sosedov.

Kdo si bo omislil nakup te primorske vile, se še ne ve, najverjetneje kakšen bogat Rus, saj so po besedah številnih nepremičninskih agentov na obali le oni resni in zanesljivi kupci nepremičnin, ki po ocenjenih vrednostih presegajo pol milijona evrov.

Znana je tudi zgodba izpred let, ko se je Jonas zelo ostro 'sprl' s piransko občino in tedanjim županom, ki mu ni dovolil ureditve ceste oziroma sprehajalne občinske poti do njegove hiše v Pacugu. Jonas si je takrat želel, da bi občina v najkrajšem času sama financirala in asfaltirala pot do njegove hiše, saj je imel nenehno težave z dostavo plina, a je bil odziv negativen. Pristojni uradniki so mu brez ovinkarjenja pojasnili, kljub njegovemu besednemu besu, da tista gozdna sprehajalna pot ni v prednostnem načrtu obnove piranske cestne infrastrukture. O vzrokih nenadne prodaje nepremičnine v Pacugu je sicer težko ugibati, a najverjetneje si je Jonas že izbral novo mirno lokacijo oziroma nepremičnino na slovenski obali ali na kateri drugi edinstveni lokaciji v Sloveniji.

Razkrita notranjost

  • Nepremičninska agencija je zaradi prodaje hiše razkrila tudi notranjo ureditev prostorov. Tako smo iz prve roke izvedeli kar veliko podatkov, ki so bili leta za javnost nedostopni. Jonasova hiša je na mirni lokaciji in ponuja popolno zasebnost. V prvi etaži so spalnica s kadjo, spalnica, ki ima zunanje rolete, kopalnica in pralnica, ki imajo vse pogled na morje in izhod v atrij. V drugi etaži so jedilnica, kuhinja, WC in dnevna soba s komarniki, v kateri je tudi panoramsko okno s pogledom na morje in izhodom na bazen. V mansardi sta WC, ki ima plise in soba z balkonom ter panoramskim oknom. Dostopnost do vseh treh etaž je iz notranjosti in tudi z zunanje strani hiše. V hiši je centralna kurjava na plin, pred hišo pa bazen, velik 4 x 10 metrov. Pročelje hiše iz istrskega kamna se lepo zlije z okolico z borovci, ki so po posesti in zagotavljajo zasebnost.

ALOJZ PETROVČIČ, foto: Alpe, www.malis.si, Sašo Radej