Jonas Žnidaršič: Besen na župana

Vir: Nova
26. 1. 2010

Slovenski medijec Jonas Žnidaršič, ki se v pomladnih dneh ponovno vrača na male zaslone z vročo oddajo Trenutek resnice, je že lep čas preverjeno zelo besen na piranske občinarje in prvega moža Pirana, župana Tomaža Gantarja.

Iz skritih virov smo izvedeli, da je nekdanji televizijski zvezdnik, ki si je v zadnjih letih na fiješkem hribu zgradil veličastno istrsko hišo, sam prišel do pompozne ideje, da bi lahko občina Piran sprehajalno občinsko pot, ki pelje mimo njegove hiše, v najkrajšem času sama financirala in asfaltirala.

Misleč, da bodo 'veleznanemu' medijcu takoj ugodili, je Jonas naletel na negativen odziv pristojnih piranskih občinarjev, ki so mu na lep način povedali, da ne bo šlo, ker tista gozdna sprehajalna pot ni v prvenstvenemu načrtu obnove piranske cestne infrastrukture.

Kljub temu se zvezdnik ni ustavil in se je obrnil naravnost na piranskega župana, ki mu je brez ovinkarjenja povedal, da mora razumeti, da je veliko več drugih cest v piranski občini, kjer je dnevni pretok ljudi zelo velik, v prednosti za prenovo, in ne ena gozdna oziroma stranska pot, ki pripelje do njegove hiše.