Jonas Žnidaršič: "Kot partner sem zelo naporen"

Jonas Žnidaršič: "Kot partner sem zelo naporen" (foto: Goran Antley) Goran Antley
Vir: Lady
7. 10. 2016

Jonas Žnidaršič bo 30. septembra na odru Špas Teatra premierno uprizoril monokomedijo z naslovom Jonas, ki je nastala pod režisersko taktirko njegovega dobrega prijatelja Lada Bizovičarja. Z Jonasom smo se dobili na kavi in poklepetali o njegovem življenju danes, ki je veliko bolj umirjeno kot nekoč, ter se dotaknili tudi nekdanje ljubezni.

Jonas, vemo, da ste med drugim tudi ljubitelj meditacije, saj ste meditirali vrsto let. Kaj vam je pri tem tako všeč?

Zelo mi prijata mir in tišina, ki mi jo meditacija da. Ta notranja zbranost je kar koristna.

Na kakšen način pa meditirate?

Sedim v tišini z zaprtimi očmi, sam. Vsak prostor je lahko primeren za meditacijo.

V kaj Jonas veruje?

Vase, v svojo družino, v lepšo prihodnost, v človeški rod, v človeškega duha. Kadar se pogovarjam s pametnejšimi od sebe, mi dostikrat očitajo: Ah, Jonas, ti v nič ne verjameš! In sem se malce zamislil. Rad bi se znebil tega prirojenega ali priučenega skepticizma, ki sem ga gojil celo življenje. Ves čas sem bil skeptik.

Ste bili tudi v ljubezni kdaj skeptik?

Zanimivo v ljubezni je to, da ko se dva osvajata, si drug drugemu, ne me razumeti narobe, niti ne mislim grobo, lažeta. Drug drugemu dajeta lepšo sliko, kot je v resnici. Idealizirata se.

Okrog vas se je vedno trlo lepih deklet. Kakšni ste bili kot osvajalec ženskih src?

Bil sem malce razvajen, zaradi medijev seveda, saj sem bil znan obraz in mi je bilo seveda lažje. Ni se bilo treba prav posebej truditi. Po eni strani škoda ...

So dekleta kar sama od sebe do vas hodila?

Ja ...

Zelo odmevna je bila vaša ljubezenska zgodba z nekdanjo miss Slovenije, danes stilistko Metko Albreht. V kakšnem odnosu sta sedaj?

Zelo malokrat se srečava, ne verjamem, da kaj preveč misliva drug o drugem. To, kar je bilo, je bilo. Danes je to čisto nekaj drugega, preteklost. In tudi, ko se srečava, ne obujava nobenih spominov.

V eni od minulih oddaji Od blizu z Vesno Milek se je Metka pojavila kot gostja. Kako ste se počutili takrat?

Presenetilo me je. Če bi mene vprašali, bi zagotovo rekel, da raje ne, lepo prosim. Nisem bil ravno prijetno presenečen. Treba je bilo previdno odreagirati, paziti na to, kaj bom rekel, da ne bo narobe razumljeno. Ne nazadnje pa imam jaz le doma partnerko in dva otroka. Zato me je kar motilo, da nekdo v svoje namene in korist obuja te spomine.

Kakšen je sicer Jonas kot partner?

Naporen, zelo naporen.

V kakšnem smislu?

Tega ti pa ne bom povedal, mi na pamet ne pade. (smeh)

Tekst: Barbara Majič

Priporočamo