Jonas Žnidaršič: "Rad sodelujem v kakršnemkoli cirkusu!"

Jonas Žnidaršič (foto: Žiga Culiberg) Žiga Culiberg
Vir: Story
26. 12. 2011

Najbolj zabaven sodnik oddaje Misija Evrovzija Jonas Žnidaršič je zanimiv sogovornik, čeprav na osebna vprašanja noče odgovarjati. Ampak mi smo ga - kljub grožnji, da nas bo prijavil Nataši Pirc Musar - kljub vsemu povprašali tudi o tem, kako se zabava s hčerkama.

Story: Katera je vaša favoritinja na Misiji Evrovizija?

V igri so ostale le še tri oziroma sestri in dve posamezni tekmovalki. Moram reči, da mi je vseeno, katera bo zmagala, saj so enakovredne.

Story: Koliko se sodniki ukvarjate s finalistkami?

Ko smo šli na teren, v terme, smo tekmovalkam dajali nasvete, imele so vaje, občasno pa smo preverili napredek, dajali smo pripombe in se z njimi pogovarjali. Zdaj tega ni več, kljub temu pa tekmovalke še vadijo z Darjo Švajger in Tino, z menoj pa ne, saj nisem strokovnjak za glas.

Story: Ste radi sodnik v takšni oddaji?

Rad sodelujem v kakršnemkoli cirkusu na televiziji. Če ni drugega, sem rad tudi sodnik.

Story: Bi sicer gledali oddajo? Imate radi takšne izbore talentov?

Misija Evrovizija ni oddaja, ki bi bila za moj okus, tako da bi tovrstno oddajo gledal le, če bi imela tako zanimive sodnike, kot jih ima letošnja Misija Evrovizija. (smeh)

Story: Kaj se vam zdi najpomembnejše za novopečeno zvezdo?

Če govorimo o pevcih in pevkah, je najpomembnejše, da obvladajo svoj posel, da znajo peti, nastopati, se znajo postaviti, da znajo občinstvu predstaviti pesem in vzpostaviti pristen stik z gledalci.

Story: Kako se razumete s preostalimi sodniki? Gledalci lahko opazimo, da imata z Raayem večkrat trenja ...

Trenja so navidezna, saj je vse del šova in cirkusa. Večkrat se zbadava za zabavo gledalcev, zadaj pa ni nobenih zamer in grdih misli. Sodniki se odlično razumemo, saj se ne vidimo prav pogosto.

Napisala Sonja Javornik
Fotografije Žiga Culiberg

Več v reviji Story

Nova Story že v prodaji

Story