Josip Iličić (Jojo): Nogometna družinica

Tina in Jojo sta se spoznala na ŽAKu v Ljubljani, kjer je Tina trenirala atletiko 15 let.  (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
26. 2. 2018

Delovnega in priljubljenega nogometaša Jojota, kot ga kličejo prijatelji, na nogometni in življenjski poti spremlja žena Tina, nekdanja atletinja in dve hčerkici.

Ker Jojo (30) igra v italijanski seriji A, za Atalanto (Prenosi na Šport TV), za Tino in punčki to pomeni, da Slovenije in sorodnikov ne vidijo prav pogosto: »Sigurno ni enostavno biti daleč od staršev, ki bi sicer zelo radi pomagali, ampak če se dobro organiziraš, se vse da, je pa res, da se jaz toliko bolj ukvarjam s puncama,« pove Tina in doda: »Starejša hči Sofia tudi že malo govori italijansko, kar je sigurno prednost, kaj bo pa prihodnost prinesla, bomo pa še videli.« Letos se začno tudi tekme Lige narodov. Josip bo skoraj zagotovo igral za Slovenijo, saj sta s selektorjem Tomažem Kavčičem v zelo dobrih odnosih že »od nekdaj«. Še iz časov, ko je Tomaž treniral mlade reprezentance. Tomaž je bil fantom, kot so: Oblak, Matevž, Krhin, Birsa ... kot »drugi oče«.

Priporočamo