Jože Činč: Dokazoval se je s pretepi

Vir: Lea
6. 10. 2011

Prekmurec Jože Činč je pri svojih letih izkusil že marsikaj. Najbolj ga je seveda zaznamovalo nasilje, ki ga je doživel tudi na svoji koži.

Da se partnerski odnosi hitreje ohlajajo, opaža tudi Jože med svojimi prijatelji, ki radi potarnajo. A sam jim poskuša s svojo Doris dajati zgled, da sta družina in pogovor v družini zelo pomembna. “Na žalost je res tak čas, da v ospredje drvijo materialne dobrine, pehanje za denarjem in boj iz meseca v mesec. Ljudje postajajo apatični in s tem se medosebne vezi tudi krhajo. Res je, da tudi sam ne bi prav dolgo vztrajal v zvezi, ki bi me omejevala,” še doda Jože.

Zdaj obsoja nasilje

Tudi Jože je izkusil nasilje, ki mu je v življenju pustilo določene posledice. “Seveda smo kot `pubeci` doživeli različne pretepe in se dokazovali. A zdaj se takšnim stvarem umikam. Vsakršno nasilje, tako fizično kot psihično, obsojam! Sploh pa vsakemu, ki to doživi, svetujem, da se obrne na nekoga, ki mu je blizu. Ali osebo ali institucijo. Je pa žal tudi tako, da si marsikdo tega ne upa, ker se boji posledic. Sam sem bil vpleten v pretepe in različne zgodbe, ki jih ne želim več pogrevati,” prizna Jože. “Zelo negativno mnenje pa imam o moških, ki se spravljajo na nedolžne otroke, dekleta, matere in žene. Zame je nekdo, ki se spravlja nanje z nasiljem, popoln slabič in obsojanja vreden!”

Priporočamo