Jože Činč: "Hvala moji ženi"

Jože Činč (foto: Sašo Radej) Sašo Radej
Vir: Story
6. 7. 2014

Televizijec, radijec in glasbenik Jože Činč v zadnjih letih prejema številne pohvale, ki se nanašajo na njegovo delo. Zadnjo je prejel nedavno, in sicer kipec za radijsko osebnost, ki mu je znova potrdila, da je na pravi poti.

Čeprav Jože že več kot pol leta ne dela na Radiu Maxi, so ga poslušalci nagradili z nagrado za radijsko osebnost. Lani na silvestrovo je namreč nepričakovano dobil odpoved, a že išče nove izzive.

"Še vedno smo zelo aktivni s skupino D' Kwaschen Reatshy. Trenutno pripravljamo novo pesem, in sicer sem napisal priredbo skladbe, ki jo je lani zapel Beograjčan Mladen Jakovljević, poznan kot DJomla KS. Njegov hit 'Gajba puna piva' je bil poleti prava osvežitev in nanj je plesala tudi slovenska mladina. Naša priredba bo podobna, lahkotna in igriva. Govori pa o ženskah, ki se ne znajo sprostiti, če ne spijejo kakšnega kozarčka alkohola. Skratka znova parodija v prekmurskem jeziku, po katerih smo znani," pove Jože.

"Kriza se pozna tudi pri glasbenikih, saj ni več toliko nastopov kot včasih. Ljudje na zabavah raje posežejo po harmonika bendih, kot jim mi v šali rečemo. Ampak mi še vedno vztrajamo. Po vseh teh letih," še pove.

"Delam zato, da preživim družino"

Čeprav ga že nekaj časa ne moremo slišati na radijskih valovih, si Jože znova želi vrniti za mikrofon. "Nagrada, ki sem jo prejel, je potrdila, da sem na pravi poti. In ko se ti ena vrata zaprejo, se zagotovo odprejo druga," se tolaži. Činč je že leta 2006 prejel kipec za televizijsko osebnost, zdaj je svojo zbirko obogatil še z viktorjem za radijsko osebnost.

"Šestnajst let že delam v tem poslu in v njem neizmerno uživam. Radio in televizija sta moj svet. Rad navdušujem ljudi, rad jih zabavam in vesel sem, ko jih lahko s svojimi komentarji nasmejim. To je moje poslanstvo. Čeprav se trudim in nimam menedžerja, ki bi me 'drago prodajal' in ki bi v mojem imenu trkal na zaprta vrata. Delam zato, da preživim družino. In na tem mestu tudi zahvala moji dragi ženi, ki me vsa ta leta potrpežljivo prenaša. (smeh) Prav ona je tista, kar sem tudi javno povedal, ki mi daje oporo, da se v tej situaciji borim. No, seveda tudi sin Noel, ki je februarja dopolnil dve leti, in moja hči Kaja."

Jože si je z Doris ustvaril čudovito družino, s katero živita v Prekmurju. Po zmagi v šovu Big Brother slavnih se je parček poročil in iz Ljubljane preselil nazaj. "Doris ima srečo, da je podjetje, pri katerem dela, prisotno v Murski Soboti. Tako lahko delava in živiva v domačem okolju. Seveda pa to zame ni ovira. Če bi dobil delo, bi se bil pripravljen tudi voziti in vstajati ob petih zjutraj, kot je bila to navada, ko sem delal še na Maxiju," pove.

Napisala: MIMA

Značke: Jože Činč
Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

StorySTORY 28/2014

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story Story 28/2014

Story Story 28/2014, od 03. 07. 2014