Jože ČInč: Ljubosumen in nezaupljiv?!

Vir: Lea
13. 4. 2011

Priljubljen Prekmurec Jože Činč je že nekaj časa zvest svoji Doris, s katero imata odprt in ljubeč odnos. Prav zato ne razume ljudi, ki svoje najbližje psihično in fizično maltretirajo.

Partnerski odnosi se v današnjem času hitro ohlajajo in med družinami manjka pogovorov, ki jih Jože v zadnjem času zelo ceni. “K temu sta največ pripomogla popolnoma materialističen pogled na življenje in pehanje za denarjem. Ni več časa za odkrite pogovore, kar je napaka. Celo otrokom – mulcem se v roke potisne nekaj evrov, da gredo od doma in da dajo staršem mir. To je postal začaran krog,” je zaskrbljen Jože.

“Zame je to normalno”

Včasih je bil Jože precej ljubosumen, a v življenju so ga določene izkušnje pripeljale do boljših, pametnejših spoznanj. “Priznam, da imam še vedno nekaj ljubosumnosti v sebi, kar je zame normalno. Ko sem bil mlajši, sem bil veliko bolj ljubosumen, mogoče nezaupljiv, ampak sedaj je tega bistveno manj. Naučil sem se, da če me kaj v tej smeri moti, to povem in ne zadržujem v sebi. Prav tako ne bi dolgo vztrajal v zvezi, ki bi me obremenjevala. Neke norme in omejitve obstajajo, če pa to preraste v utesnjevanje, zveza začne ‘umirati’ na obroke,” še doda Jože. “Razlog, da ljudje postanejo ljubosumni in obsedeni s svojimi partnerji, je predvsem nezaupanje.” Jože v zvezi, ki traja že nekaj let, nima problemov z usklajevanjem ljubosumja. “Če pa bi izvedel, da me najdražja vara, bi poklical Chucka Norrisa.” (smeh)

Priporočamo