Jože Činč - očka že v tretje!

Jože je znova postal očka. Z ženo Doris sta dobila deklico Suri. (foto: Lea Press) Lea Press
Vir: Lea
2. 12. 2015

Glasbenik Jože Činč ima te dni veliko dela. Ob promociji novega albuma, ki ga je izdal s skupino D´ Kwaschen Retashy, je še tretjič postal očka. No, pravzaprav sta z ženo Doris dobila drugega otroka. Njunemu triletnemu Noelu se je zdaj pridružila še hčerkica Suri in Jože ima vse razloge za nepopisno srečo.

Triletnemu Noelu se je zdaj pridružila še sestrica Suri.
Ob družinskem delu se Jože še vedno ukvarja z glasbo. Pred kratkim je s skupino D´Kwaschen Retashy izdal tretji album.

Prekmurec, glasbenik, radijski moderator in komik Jože Činč te dni žari od sreče. Njegova družina se je namreč povečala za še enega člana. Ob vsej sreči pa nima veliko prostega časa, saj se aktivno posveča promociji novega albuma in nastopom s skupino D´ Kwaschen Retashy.

"Tak, pa nikak nači 2 je naslov novega tretjega albuma po desetih letih," pove Jože. Dolga doba, a glasbeniki vsekakor niso počivali. "S tem smo želeli proslaviti 13. obletnico. Vsi slavijo okrogle obletnice, mi pa smo rekli, glede na to, da smo takšni, kot smo, bomo proslavili 13.," se zasmeje Činč.

"Na zgoščenki so še vse naše neizdane pesmi. To so priredbe v prekmurščini, po katerih nas večina že pozna, ustvarili pa smo jih vsi. Večino besedil sem napisal jaz s pomočjo Mirana in Primoža, aranžma pa je naredil Dejan Borovič, naš klaviaturist. Kar precej nastopov imamo in nazadnje smo Prekmurce v Murski Soboti zabavali na martinovanju. Moram priznati, da je bil res dober koncert, pa tudi odziv je bil za soboto presenetljivo dober. Glasbeniki poznajo to, da je v domačem kraju najtežje igrati."

Oder je zame ventil za sproščanje

Kljub številnim obveznostim in novi 'službi', ki jo ima Činč doma s hčerkico in sinom, mu nekako uspeva, da usklajuje vse obveznosti. "Moram priznati, da mi nekako uspeva, čeprav sem bolj neorganiziran tip človeka. Poskušam nekako kombinirati vse. Je stresno, ampak oder pomeni neki ventil, da se lahko sprostim in uživam. Ventil v pozitivnem smislu. Tam sem čisto drug človek, kot sem zasebno. Pravzaprav mi je vseeno, ali sem na odru podnevi ali ponoči, ko sem s skupino, je to to. Ko pa sem z družino, sem jim v celoti predan. Mogoče mi te dni bolj ustreza, da se tako hitro stemni, ker se potem umirim in preživim več kakovostnega časa z ženo in otroki. Takrat vse izklopim." Tudi skupina je Činčevo novo očetovsko vlogo dobro sprejela. Vsi se zavedajo, da je odličen oče, ki ne zanemarja svojih obveznosti. "Lahko povem, da smo v skupini vsi že očetje. In se razumemo. Sicer ne vem, zakaj sem vam to izdal in kaj to pomeni za mlajšo populacijo naših oboževalk. Razočaranje ali ne? (smeh) Ampak spremljamo družinsko življenje drug drugega in smo z vsem na tekočem. Zanje ni bilo to nič senzacionalnega. Le kitarist mi je rekel, da bom zdaj manj spal. In da mi je čisto prav, kaj pa na stara leta delam otroke," še doda v smehu.

Prišla je suri

Jože se z ženo Doris in Noelom privaja na nov ritem dojenčice Suri. "Priznam, da se počutim zelo zanimivo. (smeh) Lepo je. Sicer moram povedati, da levji delež v naši družini prevzame moja žena Doris, za kar ji gre vsa zahvala. Doris odlično usklajuje vse in nas dobro koordinira po najboljših močeh. (smeh) Priznam, da se večkrat še lovim, pa ne zato, ker bi bil neizkušen, ampak zato, ker ne morem vedno najti prave kombinacije, da bi vsem ustrezalo." Jože ima že očetovske izkušnje. Ob njegovi prvi hčerki Kaji imata z Doris skupaj sinčka Noela in zdaj se jima je pridružila še Suri. "Suri je čudovita! Lepo papa, aja, počasi se redi in pridobiva težo. Noel jo je tudi odlično sprejel, čeprav je zanj to nekaj novega. Med nosečnostjo ga s prihodom novega dojenčka nismo preveč obremenjevali. Počasi smo ga uvajali in zdaj se prilagaja. V nič ga ne silimo, pazimo pa, da mu ne rušimo njegovega ritma. In da živimo tako, kot smo prej, da se zaradi nje zdaj ne bi počutil zapostavljenega. To je sicer lažje reči kot narediti, se pa vsi trudimo.

Ponosen očka

Doris je rodila v soboški porodnišnici in Jože ne more prehvaliti izkušnje, ki sta jo doživela. "Lahko povem, da sta bil odnos uslužbencev med porodom kot oskrba po porodu odlična. Zahvalil sem se jim neštetokrat in na tem mestu bi se jim rad še enkrat. V tisti vzhičenosti, solzah, ko sem zagledal otroka, sem kar vriskal zahvale vse povprek. (smeh) Ko sva prišla v porodnišnico, so res lepo poskrbeli za naju, kar mi veliko pomeni. Staršem olajšajo marsikatero muko. Tudi Doris je bilo lažje. Težko je opisati, kako lepo je potekalo, mirno in brez presenečenj. Doris je rodila po naravni poti. S svojimi popadki. Ob šestih zjutraj sva prišla v porodnišnico. Ob 7.30 sva šla v porodno sobo, ob 9.42 je rodila. V dobrih dveh urah."

Značke: Jože Činč

Priporočamo