Jože Činč: V novi službi

Vir: Lea
11. 9. 2012

Stand up komičarka Tanja Kocman in zmagovalec resničnostnega šova Big Brother Jože Činč sta našla svojo novo poslanstvo. Kot sodelavca sta pred nekaj meseci začela delati na Radiu Maxi.

Jože je po zmagi v šovu dobil kar nekaj novih možnosti za delo, a nekako ne more iz svoje kože. "Po šovu sem iskal nove izzive in jih našel v zdravstvu," je pred časom povedal Jože, ki se je takrat podal v svet medicine in zdravljena. Ponujal je namreč storitve arteriografa. "Zelo hitro sem zapolnil termine in ostajalo mi je več časa za druge stvari." Tako ga je pot znova zanesla pred mikrofon, za katerim je, odkrito povedano, zelo jezikav in gobčen. Seveda ni dolgo razmišljal in je znova pograbil priložnost za delo na radiu.

Ne zna držati jezika za zobmi
Jožetu se je v novi ekipi pridružila tudi stand up komičarka Tanja Kocman, ki je prav tako zelo znana po stegovanju svojega dolgega jezika. Ampak v pozitivnem smislu, da ne bo pomote! "Meni je vsako delo, pri katerem lahko govorim, fenomenalno. In tako je tudi z radiem. Že ko sem bila otrok, so mi prijazno rekli 'mali radio', ker nisem znala utihniti," je povedala Tanja in dodala: "Seveda je delo za skritim mikrofonom drugačno kot v živo, kjer te spremlja publika. Glavno pa je govorjenje. To je pač najbolje, kar znam. (smeh) K mojemu delu sicer spadajo intervjuji z različnimi ljudmi, priprava novic, oblikovanje kakšne oddaje. Tudi s tehniko sem se pridno spopadla in se zdaj že bolje razumeva. No, vsaj dovolj, da ne mečem računalnika po ljutomerskih tleh. (smeh) Sicer pa je vedno treba biti na tekočem z dogajanjem – predvsem lokalnim. Tu sem se sicer kot Štajerka nekaj čas malo lovila, ker občasno nisem razumela kake fraze ali besede, ampak počasi širim obseg svojega poznavanja dialekta, ki mi je, moram priznati, zelo prirasel k srcu."

Priporočamo