Jože Činč: Žena ga je popolnoma spremenila

21. 10. 2012

Odkar je glasbenik in voditelj Jože Činč izpostavljen javnemu življenju, je tudi njegovo zasebno življenje vsem na očeh. Vsi, ki ga poznajo, vedo, da se je v preteklosti veliko govorilo tudi o temnih plateh življenja, nad katerim je Jože skoraj obupal.

Jože je po temni izkušnji našel svojo luč v tunelu, ki je zažarela na obrazu njegove žene Doris in po novem tudi sinčka Noela. "Moja napaka je bila, da sem se prevečkrat vračal v preteklost in o njej razmišljal. Dobesedno potegnila me je v neki drug svet, ki me je obremenjeval," prizna Jože.

"Ko sem ob sebi dobil Doris, sem spoznal, da se določenih stvari – bolezni iz preteklosti – ne da popraviti s samopomilovanjem. Z njo sem jih prebolel. Ona je največji kritik mojega dela, tako glasbene­ga kot drugih stvari, ki se jih lotim. Je oseba, ki ne prenaša tarnanja. Včasih sem krivce za krizne trenutke iskal v drugih, nikoli v sebi.

Jože

Ona mi je pokazala, da moram določene stvari iz preteklosti sam razčistiti in jih pustiti. Niso drugi krivi, ampak jaz. Zato sem se moral s tem soočiti. Lahko se le zahvalim nekomu tam zgoraj, da je prišla v moje življenje. Ona je steber, moj obelisk, na katerega se lahko vedno zanesem. Je pa res, da ne pozna besede mogoče. Pri njej ni postopanja na mestu. Ali gre dalje ali pa sploh ne gre. Vmesne poti ni. Zato mi je všeč, da mi iskreno pove svoje mnenje. Da pove kritiko in da jo stoječe prenesem." (smeh)

Vsak dan se zaljubi

Jože je v svoji ženi našel pomoč, s katero se je rešil črnih misli. Zdaj že nekaj časa živi popolnoma drugo življenje. "Moja Doris ima eno srčno specifiko, nad katero sem navdušen. Zdaj sva par že nekaj let in priznam vam, da se kar nekajkrat tedensko znova in znova vanjo zaljubim," ljubeče prizna zgovorni Jože.

"Pred dobrimi štirimi meseci se je naše življenje znova obrnilo na glavo. Zaradi dela v jutranjem programu na Radiu Maxi se moj delovnik začne že ob peti uri zjutraj. Res je, da sem zaradi dela manj z družino, ampak doma so moje delo podprli. Doris je vedela za mojo veliko željo in me spremlja na vsakem koraku.

Zelo se je razveselila, da sem dobil priložnost, da delam na radiu v jutranjem programu. To sem si od nekdaj želel, a so mi vedno vsi govorili, da to delo ne bo zame, ker ne znam knjižne slovenščine," še prizna Jože.

Značke: Jože Činč