Jože, Jan in Gal skupaj v parlamentu

Vir: Lea
22. 8. 2013

Nedavno je naš fotograf opazil tri popolnoma različne glasbenike, ki so se skupaj odpravljali iz parlamenta. Le kakšne opravke so imeli tam?

Našo radovednost je potešil kar Jože Potrebuješ, ki je razjasnil, zakaj so bili družno z Janom in Galom v slovenskem parlamentu:

"Neki poslanski skupini smo šli predstavit svoja stališča o medijskem prostoru. Kot že nekajkrat doslej smo se glasbeniki odzvali poslanski skupini, ki je želela mnenje slovenskih glasbenikov o nekaterih aktualnih dogodkih, ki zadevajo delovanje določenih institucij pri nas. Če je želja glasbenikov takšna, sem tudi sam pripravljen v dobro slovenske glasbe povedati svoje mnenje in dati kakšen nasvet. Sicer pa se v družbi politike ne sukam prav pogosto. Tokrat smo bili naprošeni Jan, Gal in jaz. Povedali smo svoje stališče in realno sliko slovenskega medijskega prostora, ki glede na vse večji vpliv tuje glasbe pri nas ni prav v zavidljivem položaju. Zdi pa se, kot da parlamentu, naši politiki ter institucijam premalo mar za naš jezik in našo kulturo, ki je svetinja vsakega naroda."