Jože Kontrec & Dada Kladenik: Konec zakona

Vir: Nova
2. 11. 2011

Po burni poroki, ki sta jo lani imela operna pevka Dada Kladenik in romski glasbenik Jože Kontrec, so se strasti pri mladoporočenem paru očitno razblinile. Naši viri namreč trdijo, da se je operna diva že pred časom odselila z domačije Kontrečevih v Prekmurju.

Da zakon ne bo dolgo zdržal, so menili tisti, ki so bili na poroki, a nihče si tega ni upal povedati na glas. Že med poroko so se namreč dogajale stvari, ki niso dale slutiti nič dobrega. Poroka se je zgodila nepričakovano hitro, številni od svatov sploh niso vedeli, da sta Jože in Dada par. Njuni prijatelji ali znanci, ki poznajo temperamentnega Jožeta, so namreč dobro vedeli, da ni najbolj stanoviten možakar. Kar precej se je šušljalo tudi o tem, da je od njega zbežalo kar nekaj žensk, ki niso zdržale pod njegovo streho in njegovo diktaturo.

Obupala je

Dada se je hitro in čustveno predala strastem postavnega Cigana. Na sončno soboto, v sredini lanskega avgusta, sta si Jože in Dada na Kontrečevi domačiji v Beltincih dahnila usodni dan. Že tisti dan so se dogajale stvari, ki niso bile dobra popotnica za novo družino. Najhujša stvar, ki je zaznamovala njuno poroko, je bila, da je matičar med poročnim obredom doživel srčni infarkt. Dada je že takrat poskušala skriti vso skrb in napetost, ki je bila v zraku. To je sprejela kot del dogajanja, ki bo po novem postal del njenega življenja. A ni zdržala niti dobrega leta.

Odselila se je

Dada je spakirala kovčke in se odselila od Jožeta. Stvari so šle čez rob tudi pri njej. »Kaj naj rečem? Res je, da sem odšla,« je priznala vedno dobrovoljna Dada. »Moj mož je sčasoma začel vse bolj posegati v moje delo in me omejevati v takšnem obsegu, da mi je celo prepovedal hoditi v službo. Tega si preprosto nisem mogla vzeti in dovoliti. Zdaj pa si je že pripeljal novo gospo Kontrec,« je dodala.

Dada je takoj po prihodu na Kontrečevo domačijo prevzela skrb za gospodinjska opravila, veljala pa je tudi za ljubečo in skrbno mačeho vsem Jožetovim otrokom. »Odselila sem se in zdaj živim v Celju, daleč stran od njega. Zaposlila sem se z delom in na srečo me zdaj to rešuje. Nastopala sem v vseh predstavah Hofmanovih pripovedk in zdaj z vso vnemo pripravljamo novo težko Kogojevo opero Črne maske, ki bo uprizorjena v januarju, ko bo mesto Maribor prevzelo kulturno dogajanje Evrope. Delo me rešuje.« Na vprašanje, kako bo naprej, je Dada odgovorila, da ju čaka le še ločitev.

Priporočamo