Jože Potrebuješ: Amerika ga navdušuje!

“V San Franciscu so si poleg znamenitega zapora Alcatraz seveda ogledali tudi viseči most Golden Gate, ki so ga komaj fotografirali, saj so ga vseskozi zakrivali oblaki.” (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
16. 1. 2016

Eno izmed zadnjih potovanj, ki je čuku Jožetu Potrebuješu ostalo v nepozabnem spominu, je bil zadnji obisk ZDA. "Po odkrivanju New Yorka in Washingtona, se pravi vzhodnega dela Amerike, smo se z družino odločili raziskati še drugo stran celine," nam je zaupal Jože. Ta konec sveta je zibelka marsičesa, kar zaznamuje življenje in delo uspešnega glasbenika in televizijskega ustvarjalca. Saj veste, Jože je celo otroštvo preživel kot Indijanec.

“Dolina smrti, kjer je bilo kar 48 stopinj Celzija in dolge osamljene ceste … kjer so si v avtu prepevali: “Bog ne daj, da nam crkne naša klima, Bog ne daj"!
”V dobrih 14 dneh smo prepotovali več kot 4.500 kilometrov in obiskali tri zvezdne države; Kalifornijo, Nevado in Arizono.”
“Reka Kolorado je ustvarila čudovit Veliki kanjon, dolg 446 km, širok 6 do 29 km in 2 km globok. Najlepši del je zaščiten kot narodni park.”
”Universal studio v Los Angelesu je zagotovo eden najbolj prepoznavnih znakov Los Angelesa.”
Hollywoodska aleja slavnih.
“Drugo največje mesto v Kaliforniji San Diego leži tik ob meji z Mehiko.”

Utrinek s potovanja:

  • "Ker sta hčerki Eva in Petra ravno takrat praznovali rojstne dneve, smo obiskali Disneyland v Los Angelesu, kjer smo najbolj uživali v adrenalinskih vožnjah. Sam pa sem našel tudi kipec Jake Racmana, ki je bila moja najljubša igrača v otroštvu."

Priporočamo