Jože Potrebuješ: Ameriške volitve začutil na svoji koži

Jože Potrebuješ: Ameriške volitve začutil na svoji koži (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Lady
2. 12. 2016

Čuk Jože Potrebuješ jo je z družino že tretje leto zapored popihal v ZDA, kjer so uživali pri raziskovanju otokov s peščenimi plažami in tropsko džunglo. Karibske otoke, ki iz kolonialnih časov vsak pripada drugi državi, so si predstavljali veliko bolj razkošno, a imajo zato toliko lepših naravnih znamenitosti, toplo in čisto morje ter prijazne domačine, ki so jim razkazali vsak otok posebej.

Zadnjih nekaj dni so Jože, Andreja ter hčerki Petra in Eva raziskovali ameriško zvezno državo Florida. Veličastno mesto Miami, ki ga poznamo iz številnih filmov in je v resnici še bolj belo ter impresivno kot v filmih, jih je prevzelo tako zelo, da tokrat niso šli gledat vesoljskega centra, od koder izstreljujejo vesoljska plovila Cape Caneveral. Življenje na znameniti plaži South Beach se kljub temu, da tam zdaj ni glavna turistična sezona, dogaja noč in dan. Uživali so na večkilometrski peščeni plaži, kjer so tekli in se kopali na znameniti plaži Miami Beach.

Vsi poznajo Melanio

Ker so ravno tiste dni v ZDA potekale volitve, so občutili tudi ta utrip. Florida je tudi tokrat bila ena od ključnih držav, kjer se ameriške volitve dobijo ali izgubijo. In kljub temu, da so vse javnomnenjske raziskave kazale na zmago Clintonove, se je na Floridi dalo zaznati, da imajo Trumpovi privrženci veliko več želje po zmagi, saj so na vsakem koraku preglasili nasprotni tabor. Jože je s telefonom v roki tudi anketiral volivce in bil presenečen, koliko Američanov zares ve, od kod je naša Melania Trump.

"Takšne prepoznavnosti na ameriških tleh si nisem mogel predstavljati, pa sem bil že tolikokrat tam, da bi nam skoraj pripadala že volilna pravica," se je pošalil Jože, ki ga je ena izmed Trumpovih privrženk, ko je izvedela, da prihaja iz Slovenije tako kot Melania, kar objemala. Žal tiste dni v Miamiju ni bilo nobene tekme domače košarkarske ekipe Miami Heats, v kateri kraljuje še en slovenski megazvezdnik, košarkar Goran Dragić, ki bi ga Jože spet z veseljem srečal. Tudi zaradi tega se bodo Potrebuješevi na Florido še vrnili.

Melania je bila navdih za uspešnico

Sicer je Jože pred leti, ko je bila Melania še manekenka v Sloveniji, napisal znameniti hvalospev lepoti naših deklet, veleuspešnico Krokodilčki. Gotovo je tudi bodoča prva dama Amerike stopala kdaj po njenih ritmih. No, tokrat si je Jože s svojimi dekleti ogledal prave krokodile oziroma aligatorje, in to kar v njihovem naravnem okolju, in bi jih, če se ne bi bal za svoje prste, s katerimi igra kitaro in klavir, tudi pobožal.

K. K.

Priporočamo