Jože Potrebuješ ni skrival čustev

Jože Potrebuješ ni skrival čustev (foto: Branka Timpran) Branka Timpran
Vir: Lady
28. 11. 2018

Da so Čuki zares legende, ni več nobenega dvoma.

Temu smo bili priča 11. novembra, točno na 30. obletnico skupine. V dvakrat do zadnjega kotička razprodani Gallusovi dvorani Cankarjevega doma je bilo vzdušje na obeh koncertih nabito z energijo in čustvi. In to od prvega trenutka veličastnega koncerta, na katerega so po uvodnem aplavzu veselo prikorakali v novih, posebej za to narejenih rdečih oblekah. Prireditev je zelo sproščeno in duhovito povezoval kar vodja skupine Jože Potrebuješ.

Skupaj s 300 nastopajočimi je pričaral vzdušje, ki ga zares naredijo le največji svetovni zvezdniki. Tri ure uspešnic so očaranim poslušalcem na lica izvabljali nepopisne nasmehe. Nihče ni mogel biti tiho, nihče pri miru, nihče se ni trudil zadrževati solz, ko so na oder stopili tudi vsi stari, originalni Čuki – Marjan, Marko in Vinko – ali pa ko je zapela Nina Pušlar, ko je Jože zapel s hčerkama Evo in Petro Zgodbo o prijateljstvu. Za vsako pesem so imeli svojega glasbenega gosta in zares je težko reči, kateri je požel večji val navdušenja …

Jan Plestenjak s pesmijo Zobar, Mama Manka s Ferrari polko, Alya s Štorkljami, Pika Božič s Komarjem ali Vinko s Poletno, Dejan Vunjak z Rdečo mašno, Modrijani z Daj mi poljub. Celotno prireditev so bili obiskovalci na trnih; le kdo bo zapel katero od njihovih uspešnic. In ko je ob koncu za veleuspešnico Krokodilčki prišel še Tilen Artač in imitiral Jožeta, je dvorano zajel val nepopisnega navdušenja. Vsi glasbeni gostje so Jerneju, Mihi, Matjažu in Jožetu izražali spoštovanje in poklone njihovemu delu, ki je bilo strnjeno v tri ure samih uspešnic.

Pozorno uho je sicer zasledilo, da je v tem izboru manjkala še marsikatera, ampak večer je kar prehitro minil in le čakamo lahko, da bodo Čuki čim prej spet pripravili naslednji velik projekt. Glede na odziv bi ga lahko naredili kar v Stožicah. Vsi obiskovalci, ki so tokrat prišli do vstopnic, so fante pozivali, naj postane koncert v Gallusovi dvorani kar tradicionalen, ampak Čuki tako daleč menda še ne razmišljajo, saj jih čaka veliko drugih nastopov in projektov. Za vse, ki ste koncert zamudili, pa vesela novica. Televizija Slovenija je koncert tudi posnela in bo predvajan konec januarja.

Jernej Tozon

“Bilo je nepozabno, po desetih letih, ko sem s Čuki prepeval po vsej Sloveniji in sem mislil, da je trema pred množico že povsem pošla, pa je bil ta nastop ob 30-letnici resnično nekaj posebnega. Sicer smo vajeni špilov in zabav na veselicah, tokrat pa so bila pričakovanja čisto drugačna, saj je bila lokacija za nas nekaj povsem novega. Po tisti začetni tremi pa nas je občinstvo dvignilo in potem sem samo še užival.”

Dejan Krajnc

“Stati na odru slovenskega kulturnega hrama, igrati pred dvakrat razprodanim Cankarjevim domov, in to v čast 30-letne tradicije, ki so jo ustvarili Čuki. Na kratko: nooorooo, kapo oziroma frizuro dol. (smeh) Ne bom lagal, tudi malo treme je bilo. Tudi Poskočni upamo, da nam bodo Čukci enkrat v daljni prihodnosti lahko ta nastop vrnili, da bomo tudi mi spisali toliko hitov in večkrat razprodali velike dvorane.”

Besedilo: Anja P. Kontrec // Fotografije: Branka Timpran, osebni arhiv

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri