Jože Potrebuješ praznoval abrahama!

Jože Potrebuješ praznoval abrahama! (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
22. 1. 2018

V soboto je petdeseto svečko upihnil vodja glasbene skupine Čuki Jože Potrebuješ. Okroglo obletnico je proslavil z veliko zabavo, v družbi družine, prijateljev in kolegov iz medijskega sveta.

Za Pop in je abrahamovec povedal, da svojega rojstnega dne nikoli ni pošteno praznoval, ker so bili s Čuki vedno polno zasedeni s koncerti. Prav zato se je Jože odločil, da bo praznovanje abrahama v javnosti odmevalo še dolgo.

Zabave so se udeležili številni znani slovenci, med drugim so mu čestitali Alfi Nipič, Jan Plestenjak, Jani Pavec, Robert Dragar in Tilen Artač. Manjkal pa ni niti nekdanji član skupine Marko Vozelj, ki je Čuke zapustil pred desetimi leti. " Zelo mu je pomembno, da se ljudje v njegovi družbi dobro počutijo. In zato naredi marsikaj," je o slavljencu povedal Vozelj.

Nanj so se se spomnili tudi člani skupine Rok'n'band, ki so mu v domačem kraju izobesili velik transparent s čestitko. Potem ko je Jože zagledal plakat, je svojo reakcijo v videoposnetku podelil z oboževalci na Facebooku: "Ojoj, fantje, fantje, kaj mi delate," je povedal v smehu in se kolegom zahvalil za presenečenje.

In kaj so mu ušpičili Čukci Matjaž Končan, Jernej Tozon in Miha Novak? Na večer pred abrahamom so mu pred hišo postavili mlaj in ga obiskali. "Danes ponoči, ko smo šli že spat, sem imel nočni obisk. In prišli so seveda Čuki, kdo drugi pa ponoči leta naokoli, in na našem vrtu se je znašel mlaj," je v soboto navsezgodaj povedal slavljenec Jože.

Čuki bodo letos kar trikrat praznovali okroglo obletnico. Poleg Jožetovega abrahama bodo proslavili tudi 30. obletnico delovanja glasbene skupine, Čukom pa se je pred točno desetimi leti pridružil Jernej Tozon.