Jože Potrebuješ: Rojstni dan preživel delavno

Vir: Story
24. 1. 2010

Vodja skupine Čuki Jože Potrebuješ nam je zaupal, da je bilo na dan njegovega rojstva, 20. januarja 1968, zunaj skoraj meter snega in da je imela mama Francka zanj pripravljeno ime Ivo. Od kod potem Jože? In da bo zmeda še malo večja - kaj ima tu zraven Hana?

“O dnevu, ko sem se rodil, vem le to, da je bilo zunaj skoraj meter snega in da je imela mama zame pripravljeno ime Ivo, ker pa je le nekaj tednov prej na služenju vojaškega roka umrl moj komaj 20-letni stric Jože, so mi dali ime po njem.” Zaupa nam še, da bi mu, če bi bil punčka, po vsej verjetnosti dali ime Hana.

Letošnji rojstni dan se je začel tako, kot je zadnjih nekaj let že navada. Hčerkici Eva in Petra sta že sredi noči prišibali v spalnico očku voščit z lubčki, saj ne zdržita do jutra. “Potem se vsi štirje stiskamo in se poskušamo zavedati lepot trenutkov. In tega, da sta punci vsako leto na moj rojstni dan večji, le midva z Andrejo ostajava ista,” Jože pove v smehu.

Čeprav je bil slavljenec, je sredo preživel delavno - z ekipo so snemali oddajo Na zdravje! - ko beseda nanese na področje konkretnega nazdravljanja s kozarci, pa Čuk popolnoma preseneti … o glasbenikih namreč krožijo povsem drugačne zgodbice, ko gre za to, koliko ga nesejo in kolikokrat … “Do svojega 42. rojstnega dne še ne vem, kako je biti vinjen.”

Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story