Jože Potrebuješ s križarjenja z letalom na hčerkin maturantski ples

Jože Potrebuješ s križarjenja z letalom na hčerkin maturantski ples (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Nova
16. 5. 2017

Čuki so za prvomajske praznike razveseljevali goste med križarjenjem po zahodnem Sredozemlju. Jože, ki velja za šefa 'čukov', pa je za dva dni skočil v Slovenijo, saj je imela njegova hčerka Petra maturantski ples. A zapletov in dogodivščin na tej poti ni manjkalo.

Jože je ponosen oče dveh hčera, starejše Petre in mlajše Eve. Petra je ravno zaključila srednjo vzgojiteljsko šolo in temu zaključku seveda sledi maturantski ples. Ker pa so 'čuki' imeli že zdavnaj prej dogovorjeno križarjenje po zahodnem Sredozemlju, kjer so goste na križarjenju razveseljevali s svojimi nastopi, je zaradi maturantskega plesa moral Jože kar med križarjenjem skočiti v domovino, da je lahko bil na tem pomembnem dogodku svoje prvorojenke.

"S Čuki smo bili na križarjenju po zahodnem Sredozemlju, kjer smo igrali. To je bilo dogovorjeno že veliko prej, in ko je hčerka Petra izvedela, kdaj bo imela maturantski ples, smo se organizirali tako, da smo imeli "čuki" dva dneva prosto. Tako sem poletel z letalom do Trsta, vmes sem moral še nekajkrat prestopiti, kamor me je prišla iskat hčerka Petra, naslednji dan pa smo tako odšli na njen maturantski ples.

Petra Potrebuješ

Je namreč maturantka srednje vzgojiteljske šole. Maturantski ples je potekal v Stožicah. Petrin soplesalec je bil njen prijatelj Gregor, doma iz Polhovega Gradca, naj pa poudarim, da ni njen fant ali kaj takega. Skratka, imeli smo se odlično.

Naj povem še, da je bil voditelj maturantskega plesa Domen Valič. No, šele okoli enih zjutraj so se dekleta opogumila in ga prosila, ali bi zaplesal z njimi. In je bil res prijazen, plesal je z njimi, se fotografiral in klepetal. Moram priznati, da sem opazoval, kaj se dogaja, in sem bil tudi sam nad Domnom navdušen, da se je tako potrudil," navdušeno pripoveduje Jože.

Na poti domov se je pokvaril kombi

Ker pa je imel obveznost na križarki, je že naslednji dan odletel nazaj. A ne sam. "Dan po maturancu pa smo vsi skupaj, torej vsa družina, poleteli nazaj v Barcelono, kjer smo Čuki odigrali še dva nastopa in se nato odpravili s kombijem nazaj v Slovenijo. Pot, ki naj bi trajala osem ur, je trajala kar 11 ur, saj se nam je vmes pokvaril kombi. Res smo imeli smolo. Prišli pa smo ravno pravi čas še do Železnikov, kjer smo že igrali," opisuje dogodivščino Jože, ki pa se mu takšen tempo igranja in družinskih obveznosti ne zdi nič posebnega.

Žena Andreja je žarela v zlati obleki

Jože Potrebuješ

Ostremu modnemu očesu pa ni ušla niti obleka, v kateri je na hčerkin maturantski ples prišla Andreja Potrebuješ. Še bolj zato, ker se je v enaki obleki pokazala tudi na letošnjih Viktorjih. "Žena je imela res lepo obleko, ki ji zelo pristaja. Kupili smo jo lani v Miamiju, in da bi bila na Petrinem maturantskem plesu usklajena, sem si jaz nadel zlat metuljček. Res je, da je imela to obleko na prireditvi Viktorji, a ker ona ni estradnica, da bi si morala kupovati vedno drugo obleko za vsak dogodek, se nam to ne zdi nič posebnega. In ker je v njej res fantastična in se v obleki tudi odlično počuti, jo bo zagotovo oblekla še večkrat," je modno izbiro pojasnil Jože.

E. J.