Jožica Šemen – Emina: “Rekli so mi, da v šovbiznisu ne morem biti taka”

Jožica Šemen – Emina: “Rekli so mi, da v šovbiznisu ne morem biti taka” (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
2. 11. 2017

Izpadla udeleženka šova The Biggest Loser Slovenija Jožica Šemen – Emina se je na tekmovanje prijavila iz prav posebnih razlogov. Na pot proti zdravemu življenju se je podala predvsem zaradi velike želje, da bi nekoč lahko samozavestno stopila na oder in svetu pokazala svoj pevski talent. Veliko zaslug pa ima tudi njen 12- letni sin Saša, ki jo je prepričal, da je v svojem življenju postavila ključno prelomnico in se odločila za hujšanje.

S prekomerno težo se 35-letnica sicer bojuje že od mladosti in ko se je prvič odločila za hujšanje, je želela kilograme izgubiti na najhitrejši možen način. Emina je zbolela za anoreksijo in bulimijo, s katerima se je borila kar dve leti. Njeno življenje pa je nedavno močno zaznamovala smrt babice in dogodek jo je tako potrl, da je v kratkem času pridobila kar 40 kilogramov.

V treh tednih tekmovanja je Jožici uspelo izgubiti nekaj več kot 10 kilogramov, Prekmurka pa je kljub temu da je boj za denarno nagrado že zapustila, odločena – s hujšanjem bo nadaljevala, da bo lahko uresničila svoje sanje. Pravi, da tekmovanje zapušča polna koristnih informacij in nasvetov, ki ji bodo na težki preizkušnji zagotovo pomagali.

V oddaji od Težaka do junaka je zaupala, da ji je partner obljubil, da se bosta poročila, ko bo izgubila 40 kilogramov. Komentor brez dlake na jeziku Rok-The Preacher jo je vprašal, če si res želi poroke s človekom, ki ji postavlja takšne pogoje, Jožica pa mu je odgovorila: "Jaz bom shujšala 40 kilogramov. Ampak se ne bom poročila zaradi tega, saj hujšam samo zase."

Izpadla tekmovalka ima torej pred sabo jasen cilj – ko shujša, se želi uveljaviti na glasbenem področju. Do sedaj ima Jožica v arhivu že 14 skladb, na raznih snemanjih pa pogosto sodeluje kot back vokalistka. Nekoč si je že želela stopiti na oder, vendar so jo v založbi zavrnili z besedami, da je občinstvo takšne ne bo sprejelo.

S sinom Sašo Grubićem je posnela tudi skladbo z naslovom Hvala tebi sine moj. Govorita o globoki navezanosti in neizmerni hvaležnosti, ki izpopolnjuje njun odnos.

Držimo pesti, da bo Jožici uspelo uresničiti svoje sanje in da jo bomo kmalu lahko videli na kakšnem glasbenem odru.