Spoznajte Julijo Bizjak, Miss Slovenije 2014

Ima kar tri lente! (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Nova
27. 10. 2014

Nežna, ampak odločna, z velikim sijajem v očeh, ki je tudi posledica preteklega uspeha: zmaga na državnem lepotnem tekmovanju za miss Slovenije. Julija Bizjak bo na svetovnem izboru stavila med drugim na svojo samozavest, ki jo dokazuje tudi lenta za miss osebnosti.

Sicer ima Julija kar tri lente: poleg omenjenih dveh (miss Slovenije in miss osebnosti) jo krasi še tista za model Atlantisa, kjer je finalni izbor tudi potekal. Projektu se je posvetila, vložila je veliko dela, sodelovala tudi pri obstranskih dejavnostih in meni, da so jo zaradi tega nagradili s častitljivim nazivom miss osebnosti. 

Lepotna tekmovanja so ji znana, tudi razloži nam potek izbora za Miss Slovenije: najprej je postala miss regije, kar jo je uvrstilo direktno v finale za glavni izbor. Na svoji poti je osvojila kar dva naziva: druga spremljevalka miss severne Gorenjske in druga spremljevalka miss južne Gorenjske, s čimer se je uvrstila direktno v polfinale in nato v finale.

Med 14 kandidatkami je na finalnem izboru Miss Slovenije uradno najlepša postala 20-letnica, ki ima rjave oči in rjave lase. Njena najljubša pijača je poleg kave (kadar se gre zabavat) kakšen koktajl pina colada. Če se že pregreši, je to s sladkarijami, in sicer ji najbolj zadiši kakšna čokoladna tortica, ki naj vsebuje še kakšno osvežilno sadje.

Julija

Aktivnosti je bilo veliko: v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine so 30 otrok peljale v Atlantis in se z njimi zabavale, Juliji je bilo to neizmerno prijetno doživetje. "Tudi izdelava poslovnega načrta je bila nekaj novega, en širši spekter izbora za miss" nam pove aktualna najlepša Slovenka, ki se ji zdi slogan Mlada ženska v poslovnem svetu dober.

"Dobro je, da stremijo k temu, da se javnosti predstavljajo lepotice proti pričakovanemu stereotipu, poleg tega pa smo se morale izkazati tudi v poznavanju trenutne družbene situacije," nam zaupa Julija.

Temnolaska namreč opaža, da je med mladimi preveč apatije, da jih skorajda ne zanima, kaj se okrog njih dogaja, in to se ji ne zdi preveč dobro. "Komentirale smo tudi družbene teme, na primer dogajanje z Bratuškovo, ebolo ..." Sicer hujših težav pri samem izboru ni bilo, vsake naloge se je lotila zagnano in brez pritiskov, je pa vesela vseh novih znanj, ki jih je na tej poti pridobila.

Julija

Na samem izboru ji je bilo pri vsem tem najlepše videti, kako je obkrožena s pravimi ljudmi v življenju: "Vsaka trema je izpuhtela, ko sem zaslišala svoje navijače, poleg tega so mi ogromno podporo v celotnem izboru namenili moji najbližji. Lepo je videti, da imam toliko lepih, pristnih ljudi, ki so na moji strani," se prepusti čustvom misica z žarečimi očmi. Skrbi za to, da ima sicer ozek krog prijateljstev, ampak so ta pristna, kar ji veliko pomeni.

"Pozitivno sem bila presenečena, kako zelo me podpirajo, in to v trenutkih, ki niso najlepši, pomaga bolj kot karkoli drugega," ostaja dokaj skrivnostna glede svojega zasebnega življenja. Ni nam želela namreč konkretno zaupati, ali ima resnega fanta ali ne, ima pa vsekakor zelo zrele nazore, kar se tiče partnerstva: "Temelj dobrega odnosa sta spoštovanje in zaupanje. Lepo je videti, kadar zaljubljenost preraste v ljubezen. Sama menim, da tako ali tako teh stvari ne gre brezglavo iskati, saj se to ne obrestuje, ko si zrel, pride samo od sebe."