Julija Kramar: “Lepšega trenutka ne bi mogla izbrati”

Julija Kramar: “Lepšega trenutka ne bi mogla izbrati” (foto: Lea) Lea
Vir: Lea
15. 4. 2015

Leto 2011 je bilo za Julijo Kramar v vseh pogledih usodno. Zmaga v šovu Slovenija ima talent ji je odprla povsem nova vrata v drugačno življenje, ki pa je bilo zaznamovano tudi z žalostnimi trenutki, saj je le pet dni pred finalom šova nepričakovano umrl njen partner. A sreča ji je bila vsekakor naklonjena in zdaj piše novo poglavje v svojem življenju. Za revijo Lea nam je zaupala, kaj vse je doživljala, in nam ekskluzivno razkrila novico, da je v veselem pričakovanju drugega otroka.

Že kar nekaj časa je od tega, odkar ste stali pred kamerami in se predstavili v šovu Slovenija ima talent. Kaj vse ste počeli?

Ne morem verjeti, da so minila že štiri leta, odkar sem se prvič predstavila v oddaji Slovenija ima talent. Čeprav časovno ne zveni veliko, se je meni prav v tem obdobju dogodilo ogromno novosti. Po zmagi na SIT sem postala prepoznavna in s tem se je odgovornost mojih dejanj še povečala, moj osebni življenjski slog pa se je spremenil. Seznanila sem se z mediji, se privadila številnih intervjujev in javnih nastopov na TV, dobila sem prvo izkušnjo s snemanjem zgoščenke, in čeprav se mi na začetku zaradi prenatrpanosti urnika in novih izzivov ni zdelo, da bi se karkoli spremenilo, šele danes opažam, da se je. Veliko ljudi okoli mene je skupaj z mano sprejelo in preneslo ta novi način 'dihanja' in hvaležna sem jim za to!

Takrat vas je vse skupaj precej potisnilo v ospredje. Kako ste se znašli pod pritiskom javnosti in medijev?

Moram priznati, da se kljub vsemu nisem spremenila, ostala sem ista oseba, s še več možnosti pomagati drugim prav prek svoje prepoznavnosti, jih spodbujati in jim vlivati upanje, zato sem tudi vsako leto prisostvovala številnim dobrodelnim prireditvam doma in v tujini. Nastopala sem v okviru božičnih jaslic v Postojnski jami, in to kar trikrat do zdaj. Imela sem tudi samostojne koncerte z manjšo orkestrsko zasedbo, solo koncerte s klavirjem ter svoj prvi nastop v opereti Pomladanska parada v sosednji Italiji. Temu so sledili avdicije in sprejem v ljubljansko opero, kjer še dandanes nastopam kot gostja v operi Gorenjski slavček, in sicer v vlogi Ninon.

Kako pa ste se spoprijemali s prepoznavnostjo? Vam je bila kdaj v breme?

V vsem tem vrvežu je bilo bolj malo prostora za karkoli drugega, pa vendar sem si včasih le vzela čas zase. Po zmagi v oddaji sem spoznala tudi veliko novih in različnih ljudi, z nekaterimi sem stkala trdno prijateljsko vez, za kar sem še posebej hvaležna. Priznam, da včasih pogrešam svoje staro življenje, ko sva bili s hčerko še neopazni in sem imela zanjo veliko več časa, saj nisem bila razpeta na več koncev in krajev. Po drugi strani pa sem neizmerno in izjemno hvaležna vsem, ki so verjeli vame, glasovali zame, me spodbujali in to počnejo še danes.

Po vsem tem ste se tudi nekoliko odmaknili. Zakaj?

Želela sem spet 'normalizirati' svoje življenje, kolikor se je pač dalo. Moja prva skrb je bila posvetiti se hčerki, ki je v kratkem času ostala skoraj brez obeh staršev, tega pa nisem mogla niti želela dopustiti. Vseskozi sem ostala aktivna, se družila z ljudmi in se pojavljala na različnih prireditvah, seveda vse to v zmanjšanem obsegu, v ospredje pa sem postavila družinsko življenje.

Bi šli še enkrat skozi vse to, če bi se pokazala nova priložnost?

Ničesar v oddaji Slovenija ima talent ne bom pozabila in ni mi žal za noben trenutek, ki sem ga preživela v okviru oddaje, v kateri sem oblikovala tudi samo sebe. Na šovu sem pristala po zaslugi brata Alena in družinskih članov, ki so verjeli vame, sama sem bila namreč kar precej sramežljiva. Ne verjamem, da bi še šla na kakšen tovrsten šov, čeprav mi je in mi bo oddaja SIT ostala za vedno v zares lepem spominu, tudi zaradi topline vseh sodelujočih, osebja, tekmecev in občinstva.

Pred kratkim so se pojavila ugibanja, da ste noseči. Nam zaupate, kako se počutite?

Priznam, da sem res v veselem pričakovanju. Do zdaj je vse potekalo brez zapletov, nisem imela običajnih jutranjih slabosti, počutim pa se odlično. Vstopila sem v drugo trimesečje, ko naj bi se vse skupaj še bolj stabiliziralo. Nisem se kaj dosti ukvarjala s tem, kdaj in komu povedati o dogodku. Čeprav sva s partnerjem zamisel in željo o povečanju družine načrtovala za malce pozneje, prav zaradi mojih pevskih obveznosti, sva bila ob novički vseeno prijetno presenečena. Strah in skrbi so bili, kot se velikokrat pokaže, odveč, saj smo vse obveznosti uskladili in oba se strinjava, da lepšega trenutka ne bi mogla izbrati.

Komu ste najprej zaupali najprej veselo novico?

Najprej so izvedeli le ožji družinski člani, starši in brata z družino, kaj kmalu pa smo jo zaupali še drugim sorodnikom in najožjim prijateljem. Zavedam se, da sem to, kar sem, tudi zaradi svojih oboževalcev, zvestega in predanega občinstva in vseh, ki me podpirajo in mi zaupajo. Zato sem tudi privolila v objavo tega pomembnega dogodka, da bi ga delila z vsemi vami, čeprav ga imam za zelo intimnega.

Imate tudi šestletno Giulio. Kako je sprejela novičko, da bo dobila bratca oziroma sestrico? Morda že premišljujete o imenu?

Hčerko smo seznanili s prihodom novega družinskega člana in menim, da je prav ona tista, ki ga najbolj neučakano pričakuje. Ne more se odločiti, kaj bi imela raje, zato se večkrat pošali, da bi kar oboje. Z velikim navdušenjem razlaga o svojem bodočem bratcu ali sestrici in za otroka že izbira imena, in ni ga dneva, da me ne bi nežno pobožala po trebuščku in mu kaj ljubkovalnega sporočila.

Se vam je življenje že kaj spremenilo? Ali vas je česa strah ob novi odgovornosti?

Moj življenjski slog za zdaj ostaja enak. Trenutno me nove odgovornosti ni strah, sprejemam jo kot izziv, poleg tega imam že izkušnje s prvo nosečnostjo, ki je potekala brez zapletov in posebnosti.

Kje pa ste spoznali partnerja?

Spoznala sem ga na enem izmed svojih službenih dogodkov, takoj sva se ujela in navezala prijateljsko vez, iz katere se je nato razvila ljubezen. Ker tudi sam obožuje glasbo, mi pri mojem delu pomaga in mi stoji ob strani. S svojo ekipo imam za letos kar nekaj izzivov na glasbenem področju, ki sem se jih že z veseljem lotila in jih bom nadaljevala kmalu po porodu, pričakujete pa jih lahko že konec leta.

Kje se zdaj najraje razvajate zdaj, ko ste noseči, in kako si najraje vzamete čas zase?

Menim, da se vsaka ženska, če je urejena, bolje počuti, tako je tudi z menoj. Za mojo pričesko poskrbi kar Suzana iz Česalnice Venera, pri oblačilih pa me vedno razvaja Bojana iz Modabravo. Skrbno izbiram tudi izdelke, ki jih nanašam na telo, najraje imam naravno kozmetiko.

Priporočamo