Julija Kramar: Pela je za svojega dragega

21. 6. 2011 | Vir: Nova
Deli

Vseskozi je veljala za veliko favoritinjo, a le nekaj dni pred finalom oddaje Slovenija ima talent so se razširile govorice, da ne bo nastopila. Tragično je namreč preminil njen ljubljeni partner, oče njune dveinpolletne hčerkice.

Tragična novica je kot vihar zaokrožila najprej po Novi Gorici, kjer ima Julija najbolj goreče navijače in podpornike. Nihče si ni niti mislil, da se lahko usoda tako kruto poigra s sicer na videz krhko Julijo. Ko je bil pod vprašajem njen nastop v polfinalni oddaji, ko so se začele težave z zdravjem njenega partnerja in so ga sprejeli v bolnišnico, je menda na njegovo željo kljub vsemu nastopila.

Pred njenim finalnim nastopom pa se je partnerjevo zdravje (po rodu naj bi bil Italijan in približno deset let starejši od Julije) občutno poslabšalo, govori se, da je najprej nekaj dni ležal v komi, štiri dni pred Julijinim nastopom v Stožicah pa je dokončno izgubil bitko za življenje. Kot nam je uspelo izvedeti, naj bi bil operiran na želodcu, podlegel pa naj bi virusni okužbi sepse.

Izpolnila mu je željo

Lahko si le predstavljamo, v kakšno žalost se je zavila Julija. Ekipa Pop tv-ja se je potem popolnoma prilagajala le njenim željam, in ker je Julija odločno vztrajala, da bo nastopila (to naj bi bila izrecna želja njenega partnerja še na bolniški postelji, ko ji je dejal: 'Pojdi, moraš peti. Zmagaj, zmagaj!'), so ji to tudi omogočili.

V dneh, ko so preostali finalisti pridno vadili in se pripravljali na veliki nastop, je tako Julija v veliki žalosti urejala vse potrebno za čimprejšnji pogreb svojega dragega. Težka izguba pa je še toliko težja, saj je bilo treba to razložiti tudi njuni dveinpolletni hčerkici.

Julija tako ni opravila niti vseh vaj, ki so jih preostali finalisti, a je bila zaradi obljube na smrtni postelji svojemu partnerju in njegove zadnje velike želje neomajna, da nastopi in odpoje na velikem odru. Niti globoka bolečina in žalost je nista ustavili. Odgovorni na Pop tv so nam povedali: »Sama se je odločila tako, mi smo se ji samo prilagajali in naredili vse, da lahko nastopi.«

Hvaležna za vse

Julija za izjave ni bila na voljo niti se ni oglašala na telefon. Podala je le izjavo, ki so jo objavili tudi na 24ur.com: »Žal vsakemu ni namenjeno, da v svojem življenju sreča tisto močno ljubezen in z njo zaživi v vsej energiji, pričakovanjih, načrtovanjih … Jaz sem to doživela. Nato pa se je vse v enem samem trenutku obrnilo. Ostane praznina, globoka rana in nešteto vprašanj brez odgovorov. Težko je biti močan v takem trenutku, saj ga nikoli ne načrtuješ in pride vedno prezgodaj, veliko ostane odprtih, nedokončanih stvari, misli, dejanj … Skušaš biti hvaležen vsaj za tisto, kar si prejel, saj je edino, kar ti ostane v srcu za vedno in ti nihče ne more vzeti. Petje so bile najine sanje, čeprav sama, pripeljala jih bom do konca.«

Novo na Metroplay: "Ne obstaja tema, o kateri se ne bi smeli šaliti!" - Lado Bizovičar | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem