Julija Kramar: Prvo skladbo snema v Italiji

Julija Kramar (foto: Helena Krmelj) Helena Krmelj
Vir: Nova
5. 7. 2011

Zmagovalka druge sezone šova Slovenija ima talent Julija Kramar je dobra dva tedna po finalu dobre volje in nasmejana.

Njeno življenje se je v zadnjem času obrnilo na glavo, vendar ji ustreza, da ima kup obveznosti. Tako namreč tudi preboleva bolečo izgubo partnerja, ki bi bil seveda nadvse srečen, ko bi videl, da so se njune skupne sanje uresničile. Julija tudi zaradi spomina nanj ob pomoči založbe Menart intenzivno pripravlja svojo prvo skladbo, ki jo bomo slišali že v kratkem.

Kako ste se navadili na pozornost, ki ste je deležni kot zmagovalka?

Malo sem že ozavestila, kaj se je sploh zgodilo. Zame je bil največji šok na odru. To je trajalo še dva, tri dni, potem pa je prišlo počasi za menoj.

Kako ste preživeli prve dni po zmagi?

Prvi dnevi po zmagi so bili naporni, vendar prijetni. Z veseljem sem se odzvala na intervjuje in dajala izjave. V zadnjem tednu je bilo tega malo manj in sem to kar malo pogrešala. Prej nisem vedela, kako bo, ko pa sem bila v to vržena, sem začela plavati. Veliko ljudi me ustavlja, čestita, povedo mi, da so glasovali zame. Za številne je bilo to celo prvo glasovanje. Nekateri so glasovali celo iz tujine, čeprav jih sploh ne poznam.

Ste s kom iz oddaje Slovenija ima talent ohranili stike?

Po telefonu sem govorila z Jerico, ki me je povabila na kavo, ko bom v okolici Kopra. Tudi jaz sem povabila njo in obljubili sva si, da bova ostali v stikih.

Ali načrtujete tudi sodelovanje z Jerico?

O tem še nisva govorili.

Kakšni pa so vaši načrti glede glasbene kariere?

Jutri (v petek, o. p.) bom snemala prvi singel, potem pa bomo videli, kako bo z zgoščenko. Snemala bom v studiu v Italiji, kar je organizirala založba Menart. Predlagali so mi skladbo in z izborom sem se strinjala. Gre za skladbo iz leta 1976, kar je tudi letnica mojega rojstva. Katera pesem je to, pa naj ostane presenečenje. Lahko povem, da je bila popevka, zdaj pa bo to pop opera.

Torej ste se usmerili bolj v pop glasbo?

To bo namenjeno širšemu krogu poslušalcev, ne bom pa pozabila tistega, kar je goreči plamen mojega srca – opere. Pripravljamo tudi druge pesmi, vendar moramo najprej pridobiti pravice za pesmi, ki smo jih izbrali.

Kdaj bo izšel vaš prvenec?

Upam, da bo končan že konec poletja, morda celo konec julija. Ker je treba vse pesmi predelati, bo zame ves julij norišnica. Delala bom vsak dan.

Priporočamo