Julijana Krapež: Adrenalinska odvisnica

Julijana Krapež: Adrenalinska odvisnica (foto: Goran Antley) Goran Antley
Vir: Story
14. 12. 2012

Julijana Krapež, ki je s svojo preprostostjo in inovativno kuhinjo osvojila srca gledalcev, je bila v šovu Gostilna išče šefa ena izmed favoritkinj. Drugouvrščena kuharica je v očeh ožje družine in prijateljev pravzaprav zmagovalka.

Julijana je gotovo izredno zanimiva, saj navzven miroljubno in nežno dekle nenehno preseneča in šokira predvsem svoje domače. Da tiha voda bregove dere, gotovo velja za Julijano, ki se že od nekdaj navdušuje nad adrenalinskimi športi in velja za osebo, ki se ji mora nenehno nekaj dogajati.

Avanturistična Julija se povsem razlikuje od svoje sestre, med njima je devet let razlike, in brata (11 let razlike). Sestra Nataša nam je potrdila: "Julijana je nekaj posebnega, pa ne zato, ker je moja sestra, saj je tudi vsaka prijateljica vesela, da jo ima. Nenehno nas preseneča, saj se vedno odloči početi kakšno zanimivo ali ekstremno stvar."

Družina se je že povsem sprijaznila, da se bodo presenečenja gotovo še stopnjevala. Julijana je recimo trenutno navdušena plezalka in opravila je že nekaj izpitov iz plezanja, sama pa se je odpravila tudi na Portugalsko, preprosto zato, da bi se učila deskanja na vodi.

"Upamo samo, da ne bo kdaj skočila s padalom!" pove skrbna sestra, katere mož ima z Julijano skupno strast do vožnje z motorjem, ki Julijani pomeni res veliko. "V garaži pri nas sta parkirana dva motorja, eden je last mojega moža, drugi je Julijanin. Na začetku seveda nismo bili preveč navdušeni, ko nam je prvič razkrila, da je naredila izpit za motor, a smo hitro ugotovili, da je izredno odgovorna in da vozi po omejitvah, kar je zadevo malce olajšalo. Vedno ji rečem: Vozi počasi! Lahko bi rekla, da sem včasih skoraj hujša kot mama," pojasni sestra Nataša.

Videla je tudi že jeklenega lepotca, ki bo nasledil kawasakija 750, in pravi, da ima ogledan že nov motor - starega si želi zamenjati za še večji 'strup', a najprej mora zanj zaslužiti. Dodaja, da bo gotovo njen do pomladi.

A čeprav je družino pred tremi leti povsem presenetila z izpitom za motor, so se počasi le navadili in nanj se je usedla tudi sestra Nataša, ki si­cer pravi, da sta si z Julijano kot dan in noč: "Sama sem bolj umirjena, nečemu novemu raje rečem ne kot da, ona pa samo: 'Gremo!' Je polna adrenalina, hkrati pa rada pomaga vsakemu, ki ji pride na pot. Vedno je pripravljena priskočiti na pomoč. Rekla bi, da je prav res naš sonček."

Sicer pa je Julijana tudi izjemno delavna. Čeprav je bila za vse sama, je nekoč delala tudi do 18 ur. S službo je bila kljub temu izredno zadovoljna, a kaj kmalu ji je zmanjkalo časa za konjičke. Na koncu je izbrala nižjo plačo in več prostega časa. Po službi gre naj­prej na dolgo vožnjo z motorjem; to je postal že vsakodnevni ritual.

A kljub temu Julijana ne velja za samotarko, saj neizmerno uživa v družbi prijateljev. Teh ima veliko, kar se je izkazalo tudi, ko je za nagrado dobila izhod iz šova Gostilna išče šefa. Pred hišo jo je tisti dan poleg družine pričakala gruča prijateljev in znancev, ki so ji pripravili kalono (primorsko različico mlaja) in z njim okrasili vhod v hišo. Pisalo je Pri šefici doma, na hišo pa so dali znak gostilne, ki so ga prijatelji naredili iz stiropora.

Pričakali so jo s harmoniko in bila je vidno presenečena, saj so pritekle tudi solze. Pod kalono jo je čakal motor, s katerim se je kljub mrazu po devetih tednih spet zapeljala en krog. Sicer pa so zanjo priredili pravo veselico, kar jo je izredno razveselilo. Zapeli so ji prirejeno pesem Juli, katere tekst se je navezoval na dogajanje v hiši in gostilni. Za trenutek je bila tako ganjena, da je bila v dvomih, ali se sploh še želi vrniti nazaj v oddajo.

 

Napisala Manja Plešnar

Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story