Julijana Krapež: Do zdaj brez poškodb

Julijana Krapež: Do zdaj brez poškodb (foto: Osebni arhiv) Osebni arhiv
Vir: Nova
8. 2. 2013

Čeprav je v kuhinji zelo zbrana, pa se v prostem času najraje ukvarja z adrenalinskimi športi. Kuharici Julijani največ pomeni ravno dvig adrenalina v krvi in preizkušanje meja zmogljivosti.

Julijana nam je zaupala: »Vedno rada počnem nekaj novega oziroma se rada odklopim od vsakdanjih stvari z adrenalinskimi športi. Moj motor mi pomeni eno popolno sprostitev od vsakdanjih stvari, ampak previdnost je pa še vedno na prvem mestu na cesti. Preizkusila sem se tudi v 'drytoolingu', ampak mi vedno primanjkuje časa in je zato plezanje bolj pogosto.«

Julijana pravi, da se ji mora vedno kaj dogajati, zato so ji adrenalinski športi pisani na kožo – poženejo ji kri po žilah in nikoli ji ni dolgčas: »Veliko je stvari, ki bi jih rada še preizkusila, kot na primer kajtanje, skok s padalom, čeprav mi je enkrat že uspelo iti z jadralnim padalom v tandemu. Vedno se najde kakšna nova stvar, ki si jo želim preizkusiti. Dogodivščin je vedno ogromno in do zdaj se je vse dobro končalo – izpraznjena guma v Črnem Kalu, enkrat mi je kokoš skočila pod motor sredi istrske vasice in je obležala na tleh in pa dogodki, ki so mi dali misliti, da je vedno treba biti pozoren na dogajanje na cesti, ker bi se drugače slabo končalo. Poškodb do zdaj tudi ni bilo, zaradi česar sem zelo srečna, saj se dobro zavedam, da adrenalin včasih zahteva svoj davek.

Napisala Nina Keder

Priporočamo