Jure in Alenka Košir na dopust brez otrok

Jure in Alenka Košir (foto: Osebni arhiv) Osebni arhiv
Vir: Story
10. 1. 2014

Jure Košir in njegova žena Alenka imata tri otroke, ki jim posvečata vsak trenutek prostega časa. Tokrat pa sta si po dolgem času vzela nekaj dni izključno le zase in drug za drugega ter se odpravila na smučanje, kjer sta se v zimski idili prepustila ležernemu uživanju v dvoje.

Zakonca sta se odpravila v Dolomite, natančneje v italijansko smučarsko središče Arabba, kjer je bil Jure tudi iz poslovnih razlogov, saj je tam opravljal test smuči Rossignol, vendar pa jima je v treh dneh vseeno ostalo dovolj časa za romantičen oddih v gorah.

Ne zgodi se pogosto, da sta na dopustu sama, zato sta izkoristila vsak prost trenutek. "Najstarejša hčerka je ravno dopolnila 11 let in v času, odkar sva dobila še dva otroka, sva si dopust v dvoje na snegu privoščila trikrat," nam zaupa Alenka, ki si je tako lahko malce 'oddahnila' in možgane za nekaj dni poslala na pašo, kot pravimo.

"Seveda prija, da lahko malce odmislim vse obveznosti, da nisem nenehno na 'stand byu' in ne razmišljam, kdaj bo koga lulati, koga bo zeblo, kdo bo izgubil rokavico in podobne skrbi, ki jih imamo vse mame. V tem pogledu se lahko malo umirim, kar vsake toliko časa prija. Ne potrebujem veliko časa, da padem v ta ritem, še posebej, če vem, da so pred mano trije dnevi, ki jih lahko posvetim samo sebi in Juretu."

Več o tem lahko preberete v aktualni številki revije Story, v kateri izveste tudi, kako so čas brez očka in mamice preživljali hčerki Anika in Alina ter sin Jalen.

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

StorySTORY 03/2014

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story Story 03/2014

Story Story 03/2014, od 08. 01. 2014