Jure in Alenka Košir: Je po enaindvajsetih letih zares ...?

Jure in Alenka Košir: Je po enaindvajsetih letih zares ...? (foto: Primož Predalič, Helena Kermelj, osebni arhiv) Primož Predalič, Helena Kermelj, osebni arhiv
Vir: Nova
26. 10. 2015

Sanjski par Košir, ki smo ga zadnjih 21 let vsi kovali v zvezde, naj bi pisal zaključek svoje ljubezenske pravljice. In čeprav smo Jureta in Alenko priklicali le s težavo, saj je nekdanji smučarski as pretekli teden bil v tujini, Alenka pa se je radovednim klicem novinarjev uspešno izogibala, smo svoj odgovor pri uspešnem športnem paru vseeno našli.

Jure, ki je bil sicer nekoliko bolj pripravljen na naš klic kot Alenka, nam je namreč povedal, da nepreverjenih zgodb ne želi komentirati. "Zgleda, da je borba za medijski prostor takšna, da je treba širiti nepreverjene informacije. V dvajsetih letih sem od medijev doživel že vse možno, zato se zaradi takšnih člankov pravzaprav ne razburjam, pa tudi presenečen nisem," nam je najprej pojasnil Jure. "To je osebna zadeva in je čisto naša stvar, kaj se dogaja. Če pa bi bilo kaj, bi verjetno javila sama, na takšne špekulacije pa se ne mislim odzvati," je še dodal smučar, ki je po številnih letih korektnega odnosa z mediji tako razočaran nad naravo nekaterih novinarjev. Na naša vprašanja se je sicer odzvala tudi Alenka in povedala, da sama pravzaprav ne vesta, kaj mediji pišejo o njiju. "Dejansko ne veva, kaj zapisujejo mediji o naju, tako s sončne kot z deževne strani. Prav tako ne želiva komentirati osebnih zadev," je zapisala v odgovoru na naše elektronsko sporočilo.

Ljudje sočustvujejo z njima

Sicer pa tudi na uredništvu razumemo, zakaj je zadeva za Alenko in Jureta še toliko bolj kočljiva. V 14 letih zakona sta si namreč ustvarila zavidljivo življenje, polnila slovenske medije z vedno srečnimi in lepimi zgodbami, novinarji so jima jedli iz roke. Kjerkoli sta se pojavila, sta bila v središču pozornosti in občudovanja. V bran njuni dolgoletni ljubezni so se tako postavili tudi številni uporabniki spletnih forumov, ki Alenki in Juretu polagajo na srce, da se je za takšno ljubezen, kot smo ju v preteklih letih lahko spremljali pri njiju, vredno potruditi. Tudi na našem uredništvu jima želimo vse najboljše.

■ KAJA MILANIČ