Jure Košir na počitnicah: Smučanje, kopanje in dobra hrana

Jure Košir na počitnicah: Smučanje, kopanje in dobra hrana (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
Vir: Story
13. 4. 2017

Res je, da Jure Košir v preteklem mesecu Azije ni obiskal prvič, nam je pa priznal, da ima zimske oddihe v toplih krajih zaradi dolgih smučarskih zim v preteklosti čedalje raje. Na tokratnem potovanju je sicer našel čas za združitev obojega - tako smučanja v japonskih gorah kot odkrivanja tajskih otočkov, ki jih je tokrat raziskoval prvič.

"V preteklosti smo Japonsko in Južno Korejo velikokrat obiskali zaradi smučarskih tekem. Tudi tokrat je bil namen mojega obiska primarno poslovne narave, saj se na Japonskem vsako leto udeležim projekta z blagovno znamko Rossignol. Na snegu sem tudi letos preživel dober teden, na poti nazaj pa sem se ustavil še v delu Azije, ki ga prej nisem obiskal. Lani sem tako odkrival Indonezijo, letos pa Tajsko," nam je o svojem potepu pretekli mesec povedal Jure in dodal, da je v preteklosti potoval že v vseh razmerah, tokrat pa je Tajsko odkrival kar z nahrbtnikom.

"Mislim, da moraš po Tajskem tako potovati, če želiš kaj videti. Pri meni je bilo sicer malce drugače, ker sem v Tajsko prišel s smučarsko opremo in so tudi na carini moje smučarske čevlje gledali malce čudno. Sem se pa potem organiziral tako, da sem del prtljage odložil in z ostankom potoval naprej," je o svoji poti, ki jo je sicer vnaprej načrtoval, povedal Jure. "Vedno imam okvirni načrt.

Čeprav mi je tudi všeč, ko se na potovanju kdaj kaj spremeni, ko se moraš prilagoditi, ko kje ostaneš dlje, kakšen kraj zapustiš prej. Všeč mi je ta dinamika," priznava nekdanji vrhunski smučar, ki je že od nekdaj strasten ljubitelj azijske hrane. "Moji sodelavci na Japonskem točno vedo, kako navdušen sem nad njihovo hrano, in vedno se potrudijo in pripravijo kaj posebnega. Vsako leto pri njih tako poskusim kaj novega. Japonska kuhinja je zelo zanimiva in pri tem ne mislim le na morsko kulinariko. V okolici Nagana, v goratem predelu, kjer smučam, je kulinarika seveda temu primerna, a zelo zanimiva," pojasnjuje Jure, ki tokrat domov ni prinesel nobene posebne kulinarične specialitete. "Nisem neki strašanski kuhar, je pa res, da sem v preteklosti že prinesel kakšno hrano domov s potovanja. Ne zgodi se pa ravno velikokrat," nam je še povedal.

Kaja Milanič

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story15/2017

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 15/2017

Story 15/2017, od 06. 04. 2017