Jure Košir o ločitvi: "Meni je bilo pač jasno, da ne bo šlo kar tako mimo."

Jure Košir (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
17. 12. 2020

Alpski smučar Jure Košir je odkrito priznal, da je pričakoval, da bo ločitev pri njem povzročila medijski vihar.

Kako pa je biti na očeh javnosti, ko se dogajajo osebne prelomnice, kot je bila denimo ločitev?

Vedel sem, da bo do tega prišlo, to sem vzel v zakup. Moram reči, da je bilo v veliki večini vse skupaj pospremljeno povsem korektno. To se pač dogaja, nekateri želijo vse skupaj izkoristiti in napišejo bolj senzacionalistično. A te stvari se hitro poležejo. Ljudje imamo dokaj kratek kolektivni spomin, kar se medijev tiče, sploh v današnjem času, ko je informacij ogromno. Tako da nimam nobenih travm zaradi tega. Pojavilo se je sicer kar nekaj izmišljotin, a zame je bilo bistveno to, da so tisti, ki so mi blizu, moji prijatelji, točno vedeli, kakšna je situacija. Tudi takrat sem tako razmišljal.

Pojavilo se je sicer kar nekaj izmišljotin, a zame je bilo bistveno to, da so tisti, ki so mi blizu, moji prijatelji, točno vedeli, kakšna je bila situacija. 

Nekdo drug lahko to izpelje neopaženo, pri meni je bilo pač jasno, da ne bo šlo kar tako mimo.

V prvi vrsti vidiš, da je tega ogromno, žal je to realnost. Po drugi strani pa izveš za cel kup zgodb, o tem, kako se ljudje razidejo in zares niso prijetne.  Veliko je travm, še zlasti, če so vključeni otroci. To je verjetno tista stvar, ki najbolj razburi ali zaskrbi v družbi.

Vir: Mična

Priporočamo