Jure Košir: Totalna prenova nekdaj njegove blejske vile

Jure Košir: Totalna prenova nekdaj njegove blejske vile (foto: N. Divja, Primož Predalič, osebni arhiv) N. Divja, Primož Predalič, osebni arhiv
Vir: Nova
21. 6. 2017

Medtem ko je Jure Košir medije polnil s slikami s počitnic, ki jih je preživel z otroki in novo partnerico, pa so tuji vlagatelji, po priimku sodeč Rusi, njegovo nekdanje prebivališče, luksuzno vilo tik ob Blejskem jezeru, popolnoma spremenili, iz nekdaj bele moderne hiše je nastala z lesom obdana vila, telovadnico pa je zamenjal razkošen apartma.

Čudovito hišo, ki stoji na strmem pobočju nad jezerom in ki je bila vse do ločitve gnezdo družine Košir, so že pred časom prevzeli ruski investitorji, ki so se kljub udobnemu bivanju, ki ga je ponujala vila, odločili, da jo vseeno temeljito prenovijo.

V oddaji Ambienti so si tako lahko gledalci ogledali novo podobo mondene vile, ki je doživela prenovo interjerja, posodobitev fasade, varna pred spremembami pa ni ostala niti zelena okolica. Jure in Alenka Košir sta sicer vilo zgradila že leta 2007, kljub desetletju pa je vila ohranila moderen videz, ki pa očitno ni bil povsem po godu tujcem.

vila Koširjevih, Bled

Kuhinja, v kateri je Alenka nekdaj ustvarjala svoje zdrave mojstrovine, je ohranila svoj prvotni videz izčiščene beline, dnevni prostor pa je doživel nekaj manjših popravkov. Kljub temu so bivalni prostori ostali izčiščeni, medtem ko se je razkošje preselilo v kletne prostore. Tam je nekdaj bila velika telovadnica, zdaj pa si je v teh prostorih razkošen apartma uredil starejši sin, medtem ko je nekdanja garaža postala igralnica triletnega mlajšega sina, deloma pa so jo spremenili tudi v družabno biljardno sobo.

V kletnih prostorih so oblikovalci uredili tudi več večnamenskih prostorov za preživljanje prostega časa, pozabili pa niso niti na savno in džakuzi z razgledom. Ta bo družinici prišla še kako prav, saj bodo v prihodnjih mesecih v svojem gnezdu gostili veliko število gostov, ki bodo lahko uživali v spektakularnem pogledu na Blejsko jezero.

To je očitno navdušilo tudi novopečene lastnike, ki se bodo z njim lahko hvalili pred množico gostov. Ti bodo nastanjeni v minimalistično opremljeni sobi za goste, ki se sicer lahko pohvali z razkošnim posteljnim vzglavjem, medtem ko glavno spalnico investitorjev krasijo bogati poudarki v lesu, usnju in tapetah. Tujci so očitno v svoje novo domovanje vdahnili tudi nekaj ruskega razkošja, kar je tudi razumljivo, saj so za novo domovanje brez stroškov prenove odšteli nekaj več kot dva milijona evrov.

Maja Muhič

Priporočamo