Jure Košir: Znajde se tudi v vlogi modela

Jure Košir: Znajde se tudi v vlogi modela (foto: Mirko Jankovič) Mirko Jankovič
Vir: Nova
26. 5. 2017

Čeprav je Jure Košir najprej športnik, mojster belih strmin, je v minulih tednih le redkokdo zgrešil reklamne plakate, ki so postavnega Gorenjca predstavili v popolnoma novi luči. 

Jure je sicer pred fotografske objektive stopil že večkrat, kot pravi, pa je bil njegov nastop v čevljih ambasadorja znamke Galileo tudi zanj nekaj novega. "Nimam utvare glede modelinga. Nikakor ne bi rekel, da ustrezam merilom moškega modela. Ampak po mojem mnenju tukaj niso iskali nekoga, ki bi bil maneken, ampak nekoga, ki bi njihovo znamko dobro predstavil," nam je povedal na začetku pogovora in dodal, da ga bomo na ulici sicer pogosteje kot v elegantni obleki videli v oblačilih uličnega sloga.

"V svojih oblačilih se rad počutim dobro, če pa je treba, se seveda prilagodim tematiki priložnosti in se oblečem bolj elegantno," priznava športnik, ki sicer posebne pomoči pri nakupovanju ne potrebuje. "Navadno nakupujem, ko kaj potrebujem. Nisem človek, ki bi rad svoj prosti čas preživel v trgovinah ali nakupovalnih centrih. Dnevi nakupovanja so zame utrujajoči, zato bolj prakticiram to, da ko kaj potrebujem, na hitro skočim v trgovino in kupim," nam je povedal in dodal, da se ob takšnih trenutkih najpogosteje zanese na mnenje prodajalcev.

Jure Košir

"Če v trgovini najdem prodajalca, ki mi zna dobro svetovati, mi to zadostuje. Se pa strinjam s tem, da se je pred nakupom vedno dobro posvetovati. Dobro je, da ti nekdo pove, kaj ti pristaja in kaj ne, saj se naše mnenje o tem, kako smo videti, velikokrat razlikuje od tistega, ki si ga o naši podobi ustvarijo drugi," priznava Jure.

Prav zato se tudi s svojimi otroki ne odpravi velikokrat po nakupih, kar še posebej velja za njegovi dve dekleti. "Dekleti me v resnici niti ne vprašata, ali bi šel z njima. Puncam preprosto težko svetujem, ker imata oni dve le svoje ideje. Njima so izleti v trgovine seveda všeč, sinu pa niti ne. On bi se z mano družil na kakšen drugačen način, morda pod košarkarskim košem," priznava priljubljeni športnik, ki se je pred kratkim z otroki in novo izbranko Simono Škrobar odpravil tudi na kratek dopust v Turčijo.

Jure Košir

"Imeli smo se zelo lepo. Bilo je luštno, toplo, sproščeno, skratka zelo lepo," nam je svoje zadnje dopustovanje opisal Jure in dodal, da so bili med izletom nastanjeni v okolici Antalije, od tam pa so se odpravljali na krajše izlete v bližini. "Ogledali smo si tudi staro grško mesto Hierapolis, kjer smo videli ruševine, pa prav pasalo je iti malce na počitek, malce ven iz Slovenije," nam je priznal oče treh otrok in dodal, da imajo sicer še veliko želja za skupne počitnice. "Želja je vedno veliko, vendar nimamo še nobenih resnejših načrtov. Je pa tudi res, da si lahko lepe izlete naredimo tudi po Sloveniji, saj sem bil vse življenje veliko na poti," še pojasnjuje.

Kaja Milanič