Jure Rugani: Mister Slovenije za leto 2013

Jure Rugani (foto: Ana Gregorič) Ana Gregorič
13. 6. 2013

Mister Slovenije za leto 2013 je postal 23-letni študent Fakultete za šport Jure Rugani, ki je nekaterim predstavnicam nežnejšega spola ostal v spominu kot učitelj surfanja na Portugalskem.

Pisala nam je ena od njegovih tečajnic in Jureta kot učitelja zelo pohvalila. "Čeprav veljam za štorasto in mi surfanje res ni šlo, me je znal dobro usmerjati. Pozna se, da je športnik in ko smo se udeležili tečaja, je točno vedel, kaj komu reči, da bo napredoval.

Ni skoparil s pohvalami, resnično je dal vse od sebe, pa tudi, ko nismo imeli šole, se je družil s celotno skupino. Naredil je res super vtis!"

Sicer se je za uradno najlepšega Slovenca na finalnem izboru potegavalo deset finalistov (poleg Jureta še Blaž Brudar, Blaž Zaplotnik, Goran Jocković, Jan Kozina, Matija Dušak, Mihael Škafar, Naser Bećiri, Nejc Zager in Simon Šimek), ki so se na lepotnem tekmovanju predstavili v petih izhodih (v oblačilih študentov oblikovanja, v oblačilih za prostih čas, v spodnjem perilu in kopalkah ter ne nazadnje še v večernih oblekah).

Najboljši model je postal Matija Dušak, ki je prejel tudi največ 'všečkov' na družbenem omrežju.