Jure Štekar je velik prijatelj Jana Plestenjaka

Vir: Nova
11. 9. 2013

Priznani mladi vinar Jure Štekar iz Goriških brd je osrednji junak novega resničnostnega šova na televiziji Planet TV Ljubezen na deželi, kjer bo skozi oddaje morda po 'temeljitem' premisleku v objemu prave ženske le našel tisto pravo ljubezen svojega življenja, o kateri sanja že nekaj let.

Simpatičen vinar, ki premierno vstopa na televizijo, pa v medijih ni tako neznan, saj je po zaslugi svojega velikega prijatelja, pevca Jana Plestenjaka, njegova vinsko-turistična kmetija Štekar v osrčju Goriških brd že pred časom postala prepoznavna po vsej Sloveniji.

V reviji Nova so že pred meseci razkrili, da je prav ta kmetija skrito zatočišče našega pevca Jana Plestenjaka, kamor se po številnih koncertih po Sloveniji za nekaj časa medijsko umakne in tam sam ali v družbi svoje glasbene skupine ob pogledu na okolico Goriških brd ustvarja nove pesmi in projekte.

Prav na lično urejeni kmetiji Štekar je bilo posnetih tudi največ kadrov celovečernega dokumentarnega filma o pevcu z naslovom Priznam, v katerem je naš pevec brez zadržkov razkril svojo intimno plat ter vizijo sanj, v katerih najraje tako zasebno kot glasbeno ustvarja.

Raj za popoln odklop

Tam je bila napisana in posneta tudi odlična Janova pesem z naslovom Punca z albuma Osebno. Iz skritih virov smo izvedeli, da naš pevec Jan, ki je velik ljubitelj odlične vinske kapljice, obožuje Štekarjeva vina, saj so ekološka in v koraku z novodobnimi vinskimi trendi ter zelo iskana.

Vsekakor pa med rednimi gosti na vinsko-turistični kmetiji Štekar, ki ponuja tudi domača in urejena prenočišča z imeni po vinskih sortah, ni samo Jan, ampak tudi številni drugi vidni in nadvse priljubljeni estradniki hrvaške in jugoslovanske scene, ki 'vinsko' obarvana Brda in Štekarjevo kmetijo imenujejo kar raj za popoln odklop in tisto pravo stičišče energij oziroma idej, ki človeka napolnijo z novim delovnim elanom.