Jure Štekar, Nina Bratovž in njun nenavaden pasji par

Jure Štekar, Nina Bratovž in njun nenavaden pasji par  (foto: Lea) Lea
26. 2. 2015

Roki in Bimbo sta eden tistih pasjih parov, pri katerih razlike ne poznajo meja. Prvi, 15-letni mešanček visoke rasti, ki je zrasel na domačiji Štekar, in drugi, razposajeni petletni coton de tulear, ki se je na briški domačiji udomačil pred približno letom dni. Vse od takrat sta kljub razlikam na vseh področjih postala nerazdružljivi pasji par.

Če drži trditev, da se pasji ljubljenčki navzamejo lastnosti gospodarja, potem vzrok ljubezni med Rokijem in Bimbom lahko poiščemo v iskricah med njunima lastnikoma. Za nenavaden par namreč skrbita Jure Štekar in njegova izbranka Nina Bratovž, ki sta svoj dom uredila v mirni vasici Snežatno v središču Goriških brd.  Ob prihodu nas je najprej pozdravil Roki.

Po Juretovih besedah mora biti vedno prvi in v središču pozornosti, kar je dokazal tisti trenutek, ko se nam je pri pogovoru pridružil Bimbo. In čeprav ta spada med glasne kosmatince, za katere še posebej velja rek, da pes, ki laja, ne grize, ga veliko manjši in mlajši Roki preglasi vsakič, ko gre za igro. "Roki vedno poskrbi tudi za kakšen zabaven pripetljaj na domačiji, zato tu resnično ni nikoli dolgčas," dodaja Nina, o njeni izjavi pa smo se lahko prepričali že kmalu zatem, saj nas je Roki najprej zabaval s širokim repertoarjem igrač, potem pa se nam je ob ogledu posestva pridružil tako v stanovanju kot tudi v vinski kleti.

In čeprav je Bimbo zaradi svoje starosti in težav s kolki veliko bolj umirjen, ga Roki velikokrat pripravi do tega, da zapusti svoj prostor na odejici, ki si ga je prilastil na balkonu pred skoraj 300 let staro hišo.