Jure Vnuk: Bila je ljubezen na prvi grižljaj

Tina Torelli in Jure Vnuk (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Story
27. 8. 2011

Nekdanji hokejist Jure Vnuk in novinarka Tina Torelli sta pred kratkim praznovala svojo prvo obletnico, lansko poletje pa sta se spoznala po naključju. Srečala sta se namreč na kosilu skupnih prijateljev, kjer se je v vlogi glavnega kuharja izkazal prav Jure.

Na kosilo jo je pripeljala njena prijateljica, čeprav Tina na tisti lep deževen poletni dan, idealen za pisanje poezije, kot ga je opisala sama, ni bila ravno razpoložena za druženje. Prijateljica se seveda ni vdala, za kar ji je danes hvaležna tudi Tina, ki je Jureta prvič zagledala ravno v kuhinji, ko je pripravljal oradin file z banano.

‘’Ko sem vstopila v prostor, je imel Jure glavo ravno v pečici, zato je bil pogled nanj božanski. Ko je pogledal gor, se mi je široko nasmehnil. Bil je hrustljavo zapečen, saj se je ravno vrnil s Sicilije. Mislila sem si, da je precej … seksi,’’ opiše njuno prvo snidenje, Jure pa doda, da ga je zalotila med delom in kar malce zmedla, vendar mu je bila takoj všeč, saj je bila glasna in lačna.

Čeprav se je ravno na njenem krožniku znašla riba, ki je imela edina nekaj odvečnih koščic, se Tina nad kuharjem ni kaj preveč pritoževala, saj je pripravil pravo mediteransko poslastico. Kot se spodobi, je Jure naredil prvi korak in Tino povabil v kino, česar ni doživela že od srednje šole. ‘’Povabila sem bila tako vesela, da sem rekla ne. Nisem se hotela delati nedostopno, ampak se mi ne zdi nič narobe, če ženska pusti moškega malo čakati.’’

Do zmenka je seveda prišlo, Jure ji je podaril tudi majhno pozornost, dva kamna, ene­ga večjega in enega manjšega, ki sta se popolnoma prilegala. Med pogovorom sta hitro ugotovila, da oba živita v Šiški in sta celo soseda, a se pred tem nikoli nista srečala, je pa Tina vedela, da je bil hokejist, čeprav hokeja nikoli ni spremljala.

‘’Jure se je malo pred tem vrnil s Sicilije, kjer je živel in delal štiri leta, in tudi sama sem bila pred tem, da se preselim v Italijo, ampak zdaj imava najino malo Italijo tukaj v Šiški.’’ Ker oba rada uživata v življenju in sta pripravljena preizkusiti nove in različne stvari, sta se letošnje poletje prvič odpravila na daljši dopust, ki sta ga preživela kar na jadrnici.

Jure je že izkušen jadralec, Tina pa morja nikoli ni preveč marala, tako da jo je bilo kar malce strah, kako bo na jadrnici zdržala tri tedne, ko sta plula od Pule proti Šibeniku in se ustavila na vseh vmesnih manjših otočkih. ‘’Ker je prvič jadrala, sem jo seveda naučil nekaterih veščin. Brez napak seveda ni šlo, a je bila odlična mornarka, (smeh)’’ pove Jure, ki je tudi po poklicu trener, vendar Tina pravi, da potrpežljivost ni ravno ena izmed njegovih vrlin, kar je doživela tudi na lastni koži.

‘’Vedno sem si želela v vojsko in dobila sem vojaško urjenje. (smeh)’’ Čeprav brez manjših prepirov ni šlo, sta uspešno preživela prvi skupni dopust, še večjo preizkušnjo pa doživljata zdaj, ko sta se lotila prenavljanja stanovanja. ‘’Krizo sedmega leta razmerja sva tako preživela že v prvem letu, tako da mislim, da sva rešena, (smeh)’’ se pošali Tina, ki Juretu ob strani stoji tudi ob njegovih poslovnih izzivih. Z njeno pomočjo je odprl svoje podjetje, ki je ekološko usmerjeno in se poleg vzdrževanja plovil ukvarja tudi z ekološkim čiščenjem avtomobilov.

‘’Sam trdno verjamem v ekologijo, mislim, da smo ljudje čedalje bolj ozaveščeni, in prihodnosti si ne predstavljam brez tega. Mislim, da bo Limpo v prihodnje postal nepogrešljiv del vsakega lastnika avtomobila, saj gre za vrhunsko storitev s skrbjo za okolje, seveda malce dražjo, vendar višji standard zahtevajo naše stranke. Če bomo ohranili naravo, bo lahko najina poroka na prostem res lepa.’’

Nova Story že v prodaji

Story