Jurij Batagelj z vlogom predstavlja nov projekt

Jurij Batagelj z vlogom predstavlja nov projekt (foto: Jurij Batagelj Youtube) Jurij Batagelj Youtube
22. 2. 2018

Slovenski plesalec Jurij Batagelj se je pridružil mnogim slovenskim očkom vlogerjem. V svojih prvi vlogih, ki si jih že lahko ogledate na njegovem kanalu, govori o svoji ljubezni do letalstva in plesa in tudi o svojem novem projektu.

"Zaenkrat je vse še ideja, ki nastaja v moji glavi. Približno vem kaj hočem, a bo projekt, tako kot moji vlogi, nastajal spontano," pove Jurij, ki pravi, da mu vlog zaenkrat vzame kar veliko časa: "Zame je to nekaj novega in se še nekoliko lovim s snemanjem in editiranjem. Kakšne stavke moram posneti večkrat, saj se zmotim in zapletem (smeh). Je pa to dober trening govora in javnega nastopanja."

Načrtuje, da bo vloge snemal vsake dva dni, če mu bo le čas dopuščal: "Plesalci smo zelo leteči. Včasih zna biti kakšen vlog manj, a bom poskusil biti čim bolj discipliniran. No, saj disciplino pa že tako in tako imam zaradi plesa."

Z vlogi je začel ravno zaradi svojega novega projekta: "Zdi se mi lušna stvar, s tem bom dobil nasvete in predloge še od koga drugega. Tokrat si želim narediti nekaj malo drugačnega. Vračam se v 80-a, vse bo malo bolj retro in tudi kar se plesa tiče grem stran od latinsko ameriških in standardnih plesov. Rad bi delal s hip hop in show plesalci. Imam že ideje, s kom bi sodeloval, najprej moram najti koreografa, ki se spozna na to zvrst, potem pa naprej – plesalci, letalci in ostala ekipa."

Jurij ima sicer že tako kar nekaj obveznosti, julija se na oder vrača plesna predstava Dance Amore, ki je nastala pod njegovo režisersko taktirko. Poleg tega pa poučuje ples na različnih koncih sveta. Letos je svoje znanje že predajal plesnim parom na Japonskem in v Londonu. V naslednjih tednih pa bo veliko več časa preživel s svojo hčerko, saj njegova partnerka Jagoda Batagelj začenja s plesom v šovu Zvezde plešejo.

Priporočamo