Je Jurij Bradač res kradel?

Je Jurij Bradač res kradel? (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
Vir: Nova
11. 6. 2018

Igralec Jurij Bradač, ki že vrsto let živi in dela v Ameriki, natančneje v Los Angelesu, je znova na udaru medijev. Tokrat so se razpisali o domnevni kraji, pri kateri so slovenskega igralca ujeli v enem od nakupovalnih središč okraja San Fernadno Valley.

Po poročanju ameriških medijev naj bi Jurija med krajo zasačili v trgovini Macy's, iz katere se je odpravil s tremi izdelki ženskega spodnjega perila v posamezni vrednosti 29,50 dolarja. Ob preiskavi pa naj bi pri njem našli še domnevno ukraden parfum Victorie Secret in en izdelek za kuhinjo iz druge trgovine.

Yuri je za medije podal izjavo, da je prišlo do velikega nesporazuma, in sicer se je iz trgovine odpravil zgolj, da bi preveril, kje je njegovo dekle, da bi ji pokazal izdelke. Poudaril je še, da če bi želel izdelke ukrasti, ne bi iz trgovine stopil z njimi v roki. Zanj je bila celotna situacija zgolj en velik nesporazum. Ekskluzivno za revijo Nova nam je uspelo Jurija priklicati na telefon. Slovenski igralec, ki že desetletje živi v Los Angelesu, je znan po tem, da za medije ne daje izjav.

Z zakonom ni heca!

Jurij je bil najprej nekoliko zadržan, nato pa nam je v telefonskem pogovoru zaupal, kako se je vse skupaj odvijalo. "Bil je večer in z dekletom sva se odpravila po nakupih. Pred tem sva obiskala dve trgovini in sam sem se odpravil še v Macy's. Ko sem izbiral neke stvari zanjo, sem ji želel izdelke pokazati, ampak je ni bilo v trgovino, priklicati pa je nisem mogel, ker sem telefon pustil v avtomobilu. Z izdelki v roki sem najprej pogledal skozi vrata, ali je na poti proti trgovini. Niti najmanj ni bil moj namen, da bi stvari ukradel. Potem jih ne bi držal v roki, ampak bi jih verjetno kam pospravil," je dejal Jurij.

"V tistem so me takoj napadli in pridržali." Sledil je policijski pregled, kjer so Jurijev prihod vzeli pod drobnogled. "Po uradni dolžnosti so pregledali, katere trgovine sem obiskal in kaj nakupoval. Po kamerah so točno videli in mi nato po preiskavi tudi kupljene stvari vrnili," je povedal. "Glede tega je bila jasno dokazana moja nedolžnost. To, da pa sem z izdelki stopil in pogledal skozi vrata, pa je bila, priznam, res nekoliko nepremišljena poteza. Želel sem izključno pogledati, kje se zadržuje moja punca, a je očitno to bilo že preveč."

Jurij, ki ima že nekaj težav s sodnikom za prekrške, se zaveda, kako resne so te stvari in niti na misel mu ne bi padlo, da bi se z zakonom tako igral, saj so kazni v Ameriki precejšnje. "Zaradi preteklosti bi bile posledice katastrofalne in bi bil trenutno za zapahi, če bi se izkazalo, da so stvari ukradene, ravno zaradi trajajoče pogojne kazni zaradi vožnje pod vplivom alkohola. Želel sem izključno kupiti stvari, ki bi bile moji punci všeč, a ker je ni bilo, sem jo čakal in nato pogledal skozi vrata. Američani pa so glede tega zelo striktni," je še povedal Jurij.

Foto: Helena Kermelj, Jani Božič