Jurij in Jagoda Batagelj: Plesala, študirala in skrbela za hčerkico

Jurij in Jagoda Batagelj: Plesala, študirala in skrbela za hčerkico (foto: Goran Antley) Goran Antley
Vir: Lady
10. 8. 2017

Jagoda in Jurij Batagelj, naš najlepši plesni par, sta ob izredno naporni in uspešni športni karieri dokončala tudi študij, kar sicer ni običajno pri profesionalnih športnikih.

Tako je Jagoda diplomirala iz prevajalstva, Jurij pa je diplomiral na Fakulteti za šport. "Čeprav so naju trenerji prepričevali, naj zaključiva študij, ker sicer ne bova mogla biti uspešna plesalca, sva pri študiju vztrajala. Želela sva dokazati, da je vse mogoče, in bodočim plesalcem pokazati, da lahko postanejo uspešni plesalci in so poleg tega izobraženi tudi na drugih področjih. Seveda ni bilo lahko, vendar nama je uspelo in sva danes na svoji diplomi zelo ponosna. Seveda nama diplomi pomenita tudi nekakšno varnost, v veliki večini pa sva študij želela končati predvsem zato, ker sva vedela, da nama bo znanje, pridobljeno med študijem, pomagalo tudi pri plesu," pravita plesalca.

Dodajata, da je bilo združevanje obveznosti večkrat res naporno, saj trenirata dvakrat dnevno. "Trening sva včasih začenjala že ob pol osmih zjutraj, potem hitela na predavanja in po predavanjih spet naravnost na trening. Velikokrat sva kakšno predavanje zaradi treninga ali tekmovanja tudi izpustila, in če ne bi imela med sošolci dobrih prijateljev, ki so nama neštetokrat posojali zapiske in ponudili svojo pomoč, nama verjetno Jurij in Jagoda Batagelj se te dni posvečata plesno-gledališki predstavi Dance Amore – zapleši ljubezen, ki jo bomo lahko gledali septembra nikoli ne bi uspelo."

Ravno temu pripisujeta dejstvo, da sta danes tako uspešna plesalca, saj jima je naporen urnik vlil občutek discipline in vztrajnosti, ki sta prav gotovo najpomembnejši lastnosti vrhunskih športnikov. Čeprav sta se odpovedala prostemu času, študentskim žurom in kavicam, jima danes ni žal, saj počneta tisto, kar jima je najljubše: plešeta!

E. J.

Priporočamo