Jurij in Sabina Zrnec: “Želiva si le miru”

Jurij in Sabina Zrnec: “Želiva si le miru” (foto: Goran Antley) Goran Antley
Vir: Story
7. 11. 2012

Pred kratkim je v javnosti izbruhnila novica, da sta se Jurij Zrnec in njegova žena Sabina razšla, saj naj bi se igralec že pred časom odselil. Izvedeli smo, da to sicer drži, o ločitvi pa igralski par ne razmišlja, kar nam je potrdila Sabina sama. Oba si zato želita le mir, da bosta lahko lažje premostila zakonske težave.

Ko smo igralko prejšnji teden poklicali in jo povprašali za komentar, ali so govorice resnične ali ne, o tem ni želela govoriti. Po tem, ko je zgodba prišla v javnost, pa se je odločila, da pove resnico, saj ne želi, da bi ljudje na podlagi nepreverjenih informacij sklepali in delali napačne zaključke ter s tem negativno vplivali na njeno družino, pred vsem hčerki Leni in Lolo. "Novica ni od včeraj, to je znano že nekaj časa, zato se tudi sama lažje spopadam s tem, zdaj ko je prišlo v javnost. To, da se je Jurij odselil od doma, je le začasna rešitev in ne pomeni, da se bova ločila. Vse je le posledica vsega, kar se je dogajalo v zadnjem letu, še zlasti zdravstvenih težav, skozi katere je šel Jurij, kar je vplivalo tudi name in najini hčerki. Ta preizkušnja je na vseh pustila pečat in zagotovo ni bilo lahko. Zato se nama je zdelo to, da nekaj časa ne živiva pod isto streho, najbolj pametna odločitev. Da se za nekaj časa odpočijemo drug od drugega in si dopustiva, da v miru razčistiva, kar naju muči na osebni ravni, in vse, kar se tiče najinega odnosa," je bila iskrena Sabina, ki sta ji ta hip naj­bolj pomembni njeni hčerki, za kateri si želi, da bi bila ta preizkušnja zanju čim manj boleča. Boleča je zagotovo tudi za oba zakonca, vendar pa nam je Sabina zaupala, da se še vedno dobro razumeta, čeprav živita ločeno. "Vem, da se bodo vedno našli ljudje s škodoželjnimi kritikami in sodili na podlagi nepreverjenih dejstev, ampak tudi to je sestavni del tega posla, preprosto ga je treba sprejeti in iti naprej. Želim si le, da to ne bi imelo dodatnih posledic in negativnega učinka na mojo družino, ki ta hip potrebuje samo mir," je svojo zgodbo končala simpatična igralka, ki upa, da bo javnost spoštovala njeno željo.

TEŽKO LETO ZA OBA
V 12 mesecih kar dvakrat v bolnišnici
Konec minulega leta se je za Jurija, ženo Sabino in njuno družino začela prava nočna mora, saj je bil igralec na začetku decembra sprejet v ljubljanski klinični center, kjer se je na travmatološkem oddelku kar tri tedne zdravil zaradi pljučne embolije. Gre za resno bolezensko stanje, zaporo pljučne arterije, ki je najpogostejša posledica nastajanja krvnih strdkov. Njegovo slabo zdravstveno stanje je odkril osebni zdravnik, ki ga je pred tem obiskal zaradi slabšega počutja. To naj bi bila posledica preutrujenosti in izgorelosti, saj je Jurij delal pri več projektih hkrati. Intenzivno zdravljenje sprva ni imelo pravega učinka, zato tudi v javnosti niso poročali o spodbudnih novicah, češ da je njegovo stanje izjemno resno in da naj bi 34-letni očka dveh deklic doživel tudi manjši srčni napad, kar pa so predstavniki za stike z javnostmi v ljubljanski Drami, kjer je Jurij zaposlen, takoj zanikali.

Po treh tednih, ki jih je preležal v bolniški postelji, se je njegovo zdravje stabiliziralo in zdravniki so odobrili, da je zmožen za odhod domov v domačo oskrbo. Prav v tistem obdobju so ga v svoj objektiv večkrat ujeli naši fotografi, po posnetkih sodeč, pa je bil igralec vidno bled in šibek, vseeno pa dovolj pri močeh, da se je nadihal svežega zimskega zraka. Tako je večino svoje energije posvetil okrevanju, po nekaj mesecih pa se je zakopal v delo, med drugim ga je poleti že čakalo snemanje nadaljevanja mladinskega filma Gremo mi po svoje. Njegovo življenje se je za nekaj časa vrnilo v ustaljene tirnice, do nesrečnega trenutka, ko si je pred mesecem dni med predstavo Nežka se moži zlomil nogo. Med tekom po odru, ki je sestavni del začetka predstave, se je Jurij spotaknil ob gledališki pripomoček in tako nerodno padel, da so morali predstavo prekiniti in ga odpeljati na urgenco. Zaradi poškodbe obeh gležnjev je prestal težko operacijo, vendar šele po tem, ko je teden dni preležal pod vplivom protibolečinskih sredstev, saj je prav zaradi nedavne pljučne embolije jemal tablete proti strdkom, zaradi česar bi lahko na operacijski mizi tudi izkrvavel. Ker so mu v nogo dali kar nekaj vijakov, bo okrevanje toliko daljše, čaka ga še rehabilitacija v toplicah, zato ga bo v prihajajoči predstavi zamenjal njegov dobri prijatelj in stanovski kolega Lado Bizovičar.

Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story