Jurij Zrnec: Kljub ločitvi še vedno družina

Jurij v družbi 
svoje prvošolke 
Leni in skoraj 
štiriletne Lole. (foto: N. Divja) N. Divja
Vir: Nova
5. 10. 2014

Jurija smo v središču prestolnice ujeli v družbi njegovih princesk, šestletne Leni in skoraj štiriletne Lole.

Družinica je bila ravno na poti v Jurijevo službo, ljubljansko Dramo, rumena rutka na Leni pa je izdajala, da je igralec tudi že ponosen očka prvošolke.

Dekleti sta sicer bili videti otroško razposajeni, a sta ob očku varno prečkali cesto. In čeprav se je Jurij spomladi vrnil na stare tirnice, ko se je priključil ansamblu Saša Avsenika, zdravstveno še vedno ni v svoji stari koži.

Priznal je, da si je poiskal strokovno pomoč in da je težave najtežje rešiti v glavi, kljub borbi in zagnanosti pa naokoli še vedno hodi s pomočjo palice in v svoji že legendarni usnjeni jakni z belimi in rdečimi črtami.

A kljub zdravstvenim in osebnim težavam se nekako vseeno zdi, da je po dolgem času spet na pravi poti. Ustvarjalnega zagona mu, kot kaže, ne manjka, kljub ločitvi od soproge Sabine Kogovšek pa so Zrnečevi videti nadvse ljubeča družinica.

Na poti v Dramo, kjer igrata oba s Sabino, so hodili v vrsti kot račke, nato pa sta se dekleti Juriju veselo motali pod nogami. Igralec je že večkrat dejal, da sta hčerki njegova ljubezen, angela in zagotovo tudi tisti, ki ustvarjalnemu očku vlivata nov delavni elan.

Jurija bomo namreč že oktobra lahko spremljali v kar štirih predstavah ljubljanske Drame. Kdo ve, morda pa bosta ravno tam čez nekaj let nastopali tudi Leni in Lola. Geni so jima naklonjeni, v gledališču sta že domači, zato ni dvakrat za reči ...

Priporočamo